מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> ממלכת העוגות

ממלכת העוגות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''לקחנו 2 גליליות גלידה. מדובר בגלידה איכותית, עטופה בוופל, ומהצירוף הפשוט של השניים נוצרת חוויה כ''כ מהנה, שהיינו צריכים לעצור את עצמנו מלקנות כאלה הביתה...'' נדב אבידן ביקר במרכז העוגות והתענג על כל עוגה ועוגה

על כמה דברים אף אחד לא יכול להתווכח- ראשית, אין כמו משהו מתוק כדי לשפר את מצב הרוח, ושנית, אין כמו גילוי של מקום חדש וכיפי שלא הכרת כדי לשפר את היום כולו. מצויד בשתי תובנות אלו, באווירה סגרירית של ימות הקרה האחרונים, ובענת ידידתי הטובה, הגעתי אל ''מרכז העוגות'' בכפר סבא.

בית הקפה הקטן והאינטימי ממוקם ממש בצמוד לעורק התחבורה הראשי של כפר סבא, כך שהגעה אליו נוחה- ועם זאת הוא עצמו ברחוב צידי, כך ששקט יש שם למכביר. נכנסנו בתחילה אל פנים בית הקפה, שם גילינו קונדיטוריה במשרה מלאה- מינים רבים ושונים של עוגות, עוגיות וכל מה שמתוק.
איך אמר איזה משורר שאת שמו שכחתי עכשיו- ''היינו כחולמים''.. וכך אמנם היה. הלקוחות הקבועים שהיו במקום באותו רגע, וגם רן בעל המקום, ששירת אותם בקופה, חייכו אחד לשני בהבנה- ''זו פעם ראשונה שלהם, אנחנו עוד זוכרים את שלנו'' זו הייתה התחושה.

אחרי סיור קצר במצע האפשרויות האינסופי שהקונדיטוריה מציעה, בחרנו לעצמנו מגוון של מנות, ופנינו לשולחן כדי להתחיל במלאכת ההתפנקות. רוני המלצרית החביבה שלנו, דאגה לברר אם נהיה מעוניינים גם במשהו לשתות? קפה הוגש לענת, שהיה מצוין, ומיץ תפוזים עבורי. והנה לא חולפות מספר דקות ומגיעות העוגות אל השולחן. ראשונה עוגת גבינה אפויה, עם פירורים מעליה. העוגה טעימה, נעימה לחך, ובעיקר משאירה טעם לעוד. אחריה קיבלנו פרוסה של עוגת ''הוואנה''- שכבות טורט עם פצפוצי שוקולד, שמנת מתוקה ושוקולד חלב. בחרנו בה בגלל המראה שלה, השתכנענו בגלל המרכיבים, ובסופו של דבר התמכרנו בגלל הטעם. אחריה ואחרונה בסדרת העוגות שבחרנו להתענג עליהן, הגיעה אלינו עוגת שוקולד עשירה. מה הכוונה עשירה שאלנו? ובכן, עשירה משמעה עוגה נטולת קמח בכלל. בעצם, כל מה שעוגת שוקולד עשירה מכילה זה שוקולד והמון. צריך אוהבי שוקולד אמיתיים כדי ליהנות מפרוסה כזו, ולמזלנו אנחנו בדיוק כאלו, ולכן זו בהחלט הייתה אחת הפסגות של הערב עבורנו.

לאחר הפוגה קלה, שיחה קולחת וקצת מנוחה מכל העולם שמסביב, הרגשנו שאנחנו מוכנים להמשיך במסע הפינוקים אליו התחייבנו. באגף המנות האישיות, קיבלנו באהבה אל השולחן את הטריקולד ואת המוצרט. טריקולד, 3 שכבות של שוקולד- בלגי, לבן ומרנג, נמסה לנו בפה, ונעלמה מהשולחן ללא זכר כמעט במהירות בה הונחה לפנינו. המוצרט- מכילה הרכב מנצח של שוקולד, אגוזים, קרם ריבת חלב ושמנת מתוקה, לא נפלה מהטריקולד בדבר, ובעיני ענת אף התעלתה עליה. אין מה לעשות, יש אנשים שריבת חלב קונה אותם, ולא משנה כלום..

לקינוח, אם אפשר לכנות כך את סיום הערב, לקחנו לנו 2 גליליות גלידה, אחת בטעם וניל ואחת בטעם שוקולד. מדובר באצבע של גלידה איכותית בהחלט, עטופה בוופל, ומהצירוף הכל כך פשוט של השניים נוצרת חוויה כל כך מהנה, שהיינו צריכים לעצור את עצמנו מלקנות עוד כמה כאלו הביתה. בסופו של דבר התפשרנו על קניה בריאה, כדי להרגיש טוב- עוגיות גרנולה תפוח, שליוו את הסרט שצפינו בו בהמשך הערב, היו בהחלט סיום מושלם, מדבק וטעים לערב של כיף ופינוק אמיתי.

את כל הערב הזה ניתן לסכם, למעשה, במשפט אחד קטן שאמרה לי רוני המלצרית- כאן לא מנסים להמציא את הגלגל מחדש. במקום זה, אנחנו פשוט עושים אותו ממש טוב, וזה כל ההבדל. ולי נותר רק להוסיף- אמן.

מרכז העוגות
רוטשילד 54, כפר סבא
09-7660219