ארוחה בת חמש מנות, עם מוזיקה וריקודים, בנהלל; להקת ג'ז ותפריט ספיישל ברעננה; טאפאסים ייחודיים בירושלים; ומסיבה נוסח לאס וגאס בתל אביב. לקראת ערב השנה החדשה – הנה ארבע מסעדות בהן תוכלו לחגוג את הסילבסטר כהלכתו
כתבה זו לקוחה מתוך פרויקט הסילבסטר של אתר 2eat
אוקטגון
המסעדה הכפרית שבנהלל מציעה לכבוד הסילבסטר מסיבה ארוחה חגיגית של חמש מנות, אותה רקח השף, יוסי שרף, מתפריט המסעדה החדש. את הארוחה ילווה המוזיקאי ריצ'רד פרידמן, במוסיקה ובריקודים. לפתיחה: סלט שומר ופירות ים עם סלק. מנה ראשונה לבחירה: קרפצ'יו אינטיאס עם פול, אפונה וזרעי עגבנייה; טרטר שייטל עם בצלי שאלוט, חלמון שלו וקולפניות פרמז'ן; או אספרגוס בגריל על ראגו פטריות יער וקציפת פרמז'ן. מנת ביניים: סלט ראשד אשכולית אדומה, טרגון וגבינת סנט מור. מנה עיקרית לבחירה: פילה מוסר על קרם שום קונפי וסלט מנגולד ולימון כבוש; תבשיל צוואר טלה על יוגורט חם תרד בר וצי'פס קולורבי; או רביולי ארטישוק בריגול בשמן זית ומיץ לימון. קינוח לבחירה: תותים צלויים על קרם פטיסייר ובזיליקום; מדליוני קרם ברולה עם מרק שוקולד צי'לי ודובדבני אמרנה. הארוחה מלווה בשתייה קלה, שתייה חמה, יין ושמפניה בחצות. מחיר לסועד: 195 ₪. מומלץ להבטיח מקום מראש.
אוקטגון
בכניסה למושב נהלל.
04-6415333
מקום בלב
מסעדת הגן שברעננה חוגגת את ליל הסילבסטר עם להקת ג'ז, תפריט ספיישל הכולל 4 מנות, ושמפניה לכל הסועדים בחצות. הכל במחיר 180 ₪ לאדם. בתפריט: לפתיחה - כוס סיידר תפוחים עם קינמון, ופוקאצ'ה חמה עם טפנדים של עגבניות מיובשות, זיתים שחורים וזיתים ירוקים. מנה ראשונה לבחירה: קרפצ'יו פילה בקר על תבשיל פרויקה (חיטה מלאה), עם שמן זית וחומץ בלסמי; סלט עלי בייבי ברוטב הדרים עם סינטה ואגוזי קשיו; או טימבאלו ירקות קלויים בפונדו גבינות. מנה עיקרית לבחירה: טורנדו רוסיני - פילה בקר עם כבד אווז ברוטב יין אדום על קרם שורשים מוקצף; פילה דג דניס בקרם זעפרן מוגש על ריזוטו ירוק ברוטב קונפי עגבניות שרי ופיסטוקים; צלעות טלה מוגשות על פירה שעועית לבנה, קורנית וקונפי שום; או רביולי ערמונים בקרם זעפרן, עם פטריות כמהין, אספרגוס ושומשום שחור. ולקינוח - קרם ברולה פסיפלורה תותים מקורמלים מונח על עוגיית פלורנטינר, מעוטר בפטיפורים.
מקום בלב
פרדס משותף 5, רעננה
09-7741575
בנג'מין סיגל
בביסטרו התל אביב מציעים לאורחים מסיבת סילבסטר בנוסח לאס ווגאס, עם רקדניות,DJ שילווה את הערב במוסיקה ייחודית ושמחה, וספירה לאחור שתיערך תוך כדי הקרנת הספרות בחלל המסעדה. במהלך הערב ובחצות יוגשו כוסות שמפניה תוססות, וקוקטיילים על בסיס שמפנייה. התפריט עצמו כולל ארוחת טעימות בת תשע מנות. אפטייזר: סביצ'ה תותים וצ'ילי; וקרפצ'ו תותים, דג ים, בלסמי ובזיליקום. מנה ראשונה: טעימות של פירות ים: סקאלופ, ג'מבו שרימפס ואויסטר או לובסטר. מנת ביניים ראשונה: מדליוני לובסטר על פטוצ'יני, פורצ'יני ואפונת גינה. מנת ביניים שנייה: קוד וכבד אווז, על מצע עלי מנגולד, קרם דלעת וארטישוק ירושלמי. מנה עיקרית ראשונה: צלעות טלה על סלט עדשים ואורז חם, ברוטב משמשים וצ'ילי. מנה עיקרית שנייה: נתח קצבים על קרם שעועית ומרווה. ולקינוח - קינוחי השף על בסיס תותים, אשר יוגשו בשני סבבים. הארוחה תתקיים בשלושה סבבים: בין 19:30 ל-19:00, יוצעו 15% הנחה על התפריט; סבב מ-21:30 וסבב מ-22:30, שמחיר כל אחד מהם לסועד – 295 ₪.
בנג'מין סיגל
מגדל האופרה, הרברט סמואל 60, ת''א
03-5166224
סול
הטאפאס בר הירושלמי מציע לכבוד הסילבסטר ארוחה מיוחדת, הכוללת טאפאס, מנה עיקרית וקינוח לבחירה, שמחירה נע בין 179 ₪ ל-239 ₪, ונקבע בהתאם למנה העיקרית. בטאפאסים: קרפצ'יו מוסר ים עם אוזו גרגירי קצח; שרימפס על פולנטה רכה בחמאה צהובה ופרמז'ן; פטריות פורטובלו במילויי תרד פטה וצנוברים; מדליוני פילה בשמן כמהין עם רוטב פורט; או פטה כבד על קרוסטיני עם ריבת בצלצלי שאלוט. במנות העיקריות: פאייה בטטה, כרובית, בצלצלי שאלוט וחזה אווז מעושן (179 ₪); פטוצ'יני עם שרימפס ומולים שחורים ברוטב שמנת וזעפרן (179 ₪); חזה עוף ממולא בחצילים וגבינת עיזים ברוטב אדום צח בתוספת פורטובלו בגריל (189 ₪); פילה דניס ברוטב שמנת בתוספת גרטן תפו''א וארטישוק; אוסובוקו בשר טלה עם ירקות שורש אפויים (209 ₪), או טורנדו רוסיני - פילה מניון וכבד אווז ברוטב פורט ופירות יער (239 ₪). בקינוחים: קרם קטלן, עוגת דואט שוקולד וגבינה חמה, טארט טאטן עם גלידת וניל, או מוס מסקרפונה עם פיסטוקים קלויים ורוטב פירות יער.
סול
שלומציון המלכה 15, ירושלים
02-6246938, 02-6223245
-
אוקטגון: ארוחה חגיגית של חמש מנות
-
מקום בלב: ארבע מנות ושמפניה לכו-לם
-
בנג'מין סיגל: מסיבה נוסח לאס ווגאס
-
סול: טאפאס, עיקרית וקינוח לבחירה