מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

ילדים- חצי הצלחת המלאה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות


כששתי המילים האלה נכנסות יחד באותו משפט, הרבה פעמים מופיעה איתם גם איזושהי הערה על האומה הפולנית. אז כדי לחסוך את הדיון בתפוצות ישראל נפתח במשפט סבתות ידוע: אף ילד עוד לא מת מרעב כשעמדה מולו צלחת מלאה אוכל.


זאת נקודת מוצא נהדרת בעיני כשניגשים לארוחה עם ילדים. אפשר להוריד הרבה עכבות ופשוט להגיש להם אוכל טעים ובריא שיתאים גם למבוגרים סביב השולחן.
הניסיון המרכזי שלי בשילוב אוכל וילדים מתמקד בשנים בהן היה לי פעוטון משלי, שלא הייתה בו מבשלת. אנחנו, הגננות ובני הזוג שלנו בישלנו והיו לנו כמה עקרונות מנחים:

כן אוכל טעים - לא אבקת מרק

כן לנסות דברים חדשים - לא להחליף כל הזמן (בעיקר לא סוסים מנצחים כמו עוף סיני)

כן גיוון - לא להתעקש על דברים שלא נאכלו (קציצות דג שאף אחד לא אהב)

כן רוטב סויה טבעי - לא קטשופ

כן לשבת לאכול בצורה מסודרת כולם יחד כולל המבוגרים שבאזור - לא להתעקש עם ילד עייף או רעב על שעות מאוד מוגדרות

כן להכניס לעוף מרכיבים מעניינים ולהציע לילדים לאכול אותם (ולהתלהב נורא כשמישהו מגלה פתאום שהוא ממש אוהב את השום) - לא להכניס דברים מתוחכמים מדיי כמו גבינת פטה בסלט.

כן מתוק - לא בכל ארוחה (רק פעם ביום בארוחת ארבע יחד עם ההורים ורצוי עוגה שהכנו עם הילדים בבוקר)

מתכון מנצח לעוגת בננות שאפשר להכין עם ילדים:

חומרים
11/2 כוסות סוכר (גיוון: להחליף 1/2 כוס בסוכר חום וללמוד על צבעים תוך כדי)
100 גרם חמאה מומסת
2 ביצים
2 כוסות קמח גיוון: להחליף חצי כוס באבקת קקאו או חרובים (אם משתמשים בחרובים, כדאי להפחית קצת מכמות הסוכר).
שקית אבקת אפיה
1/4 כוס חלב
שלוש בננות מעוכות

הכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני. מערבבים יחד סוכר חמאה וביצים.
2. בקערה נפרדת, מערבבים קמח ואבקת אפיה.
3. מוסיפים את תערובת הקמח והחלב לתערובת הביצים לסירוגין, מערבבים היטב.
4. מוסיפים בננות ומערבבים.
5. מעבירים לתבנית ואופים במשך שעה בערך.