לחם בשר הרצליה

ין ינג- עדינות סינית


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

הסינים אומרים שיש בנו, הישראלים הרבה ''אש'' – אנחנו חיים בארץ חמה, היחסים עם שכנינו מתוחים ואנו אוכלים אוכל חריף והרבה בשר. כדי לאזן את כל אלה יאמרו הסינים, יש להתחיל את הארוחה בתה ירוק חמים, מקרר אנרגיה ובאוכל מבושל בלבד.

נכנסנו למסעדת ''יין ינג'' של אהרוני ברוטשילד סקרנים ומלאי ציפיות. האיש שאיתי חובב את מדורי האוכל של אהרוני בעיתון ולי יש התנסות טובה מ''דרך המשי'', ספר שכתב אהרוני וצילם נלי שפר, המתאר את התזונה הסינית במחוזות סין השונים, ברחובות ובשווקים.

חלל המסעדה המתהדרת בותק של 23 שנים ובבישול בסיגנון קנטון וסצ'ואן, צבוע באדום סיני מובהק ומעוטר בציורי קליגרפיה מסורתיים. המלצרים חרישיים ואדיבים עם נימוסים מעולם אחר. דון, שותפו של אהרוני עזר לנו בעדינות ובעיניים קורנות אור לבנות תפריט לפי טעמנו.

התחלנו, כמובן בתה ירוק שחימם את קיבתנו הכין אותנו לפי המסורת לסעודה. המתאבנים היו נפלאים, במיוחד חציל מאודה ברוטב סויה, חומץ, פלפל חריף, ג'ינג'ר ובצל ירוק. מרק פירות הים הוציא מפינו צהלות שימחה. טרי, מלא טעמים ועדין. הירקות ששטו בו היו פריכים ופירות הים איזנו את הטעמים.

מנה מסורתית וטעימה במיוחד היא ''באו דזה'' – כיסוני בצק מאודים במילוי עוף. דון סיפר לנו שבילדותו היו הילדים קונים את הכיסנים האלה, בצורת חצי פיתה בדוכני הרחוב, כבר מחמש בבוקר: ארוחת הבוקר של ילד סיני. אני נזכרתי בבית הנפלא שהתארחתי בו בצפון הודו על גבול טיבט: כמנהג המקום חיו בו שני אחים הנשואים לאישה אחת וילדיהם, כל ערב הייתי עוזרת להם לבשל כיסונים הדומים מאד ''לבאו דזה''. נגסנו בהנאה וון טון מטוגן ואגרול ממולא עוף וירקות, שהטיגון העניק להם פריכות וטריות.

אכלתי סלט מצוין שעונה להגדרה ''מרענן'' (כך אמא שלי קוראת לאוכל טעים במיוחד) שאפילו רק בשבילו אני ממליצה לכם לקום ולגשת ברגע זה למסעדת יין יאנג. סלט ויאטנמי של צנון או צנון לבן או קולורבי, גזר, נענע, בוטנים קצוצים, פטריות שחורות ופטריות עץ מתובל ברוטב דגים, פלפלים חריפים ושום כתוש. בעוד אנחנו מתרכזים בסלט, הגיעה מנת הדגל של המסעדה- בקר עם חצילים שהוגש לצד אורז מעורבב באפונה וחביתה. מנה מצוינת ואת האורז בוודאי גם ילדים ישמחו לאכול. שרימפס ''קונג פאו'' עם פלפלים מיובשים ופלפל סצ'ואני- תבלין מיוחד היה נפלא. ברוקולי עם שום פריך העלה על נס את הבישול הקצר.

קינחנו באגוזים מסוכרים ופריכים ברוטב קרמל שהיו טעימים מאד, ובמעדן חלב קוקוס ברוטב תות יער – נפלא, קל ומרענן (כפי שכבר הכרתם את הביטוי). קחו לכם צהריים ישראלי מיוזע או ערב חמים וצאו למסעדה סינית אמיתית כדי להכיר ולטעום מהתרבות הסינית. יש משהו בעדינות, בחוכמה ובדיוק שיכול לאזן אותנו הישראלים.

עיסקיות ערב ב85 שקלים הכוללות תה ירוק, מתאבנים, מנה ראשונה לפי בחירה, מנה עיקרית ותוספת וקינוח.

ין ינג
רוטשילד 64
תל אביב

03-5606833

לחם בשר הרצליה אירועים חדש