מדלן- קסם הנמל הישן


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

בפעם הראשונה שהלכתי ל'מדלן' בנמל תל אביב, סיפרתי לגילי שישבה מולי שבכל פעם שאני מגיעה לנמל, אני נזכרת באבא שלי שגדל בתל אביב ועבד לפרנסתו כפועל בניין מגיל צעיר. בכל פעם שאני מספרת לו שביקרתי בנמל, הוא מיד אומר לי בגאווה גדולה: ''את יודעת מה עשינו ב-1936, בנינו נמל!''


אתמול ישבנו בפנים. היה קריר מכדי לשבת ליד המים. בתוך המסעדה הבטנו בעד הזכוכית בנמל המואר ובסירת הדייגים שהטלטלה לה על האדוות הזעירות.


סודו של נמל תל אביב הישן הוא בכך שיש בו סדר רק במידה הראויה והשהייה בו נעימה ולא תיירותית. למרות תנופת הפיתוח, קסמו הישן והשברירי, נשמר. בתוך 'מדלן' אפשר לדמיין את צרפת בקלות: התמונות על הקירות, דיוקנו של מרסל פרוסט שעל שמה של עוגיית המדלן של ילדותו קרויה המסעדה ניבט מן התפריט, כל אלה והמפות הלבנות והנרות הבוערים על השולחנות, משרים מיד אווירה רוגעת של שלוות חוץ לארץ. אפשר לדון כאן בסוגיות פוליטיות הרות גורל אבל טוב מזה, אפשר להתאהב כאן, או להעביר ערב נעים שסופו במקום הנכון ובזרועות הראויות.


פתחנו בפורטובלו פרמיז'אנו: פטרית פורטובלו מתובלת בעשבי תיבול, ויניגרט הדרים ומוקרמת בגבינת פרמז'ן טובה, מנה קלילה וטובה. לצדה צלחת ובה גלילות סלמון ממולאות ריקוטה, המונחות על פרוסה קטנטנה של לחם לבן קלוי. הטריק של המנה הזאת הוא הנגיסה המשולבת בסלמון ובביס קטנטן של מרקחת הדובדבנים שעטרה את הצלחת. השילוב של המלוח והמתוק מפתיע ומשמח עד מאד. עוד שתי מנות ראשונות ערבו לחיכנו: הראשונה הייתה פילה חציל בלבנה וקונקסה עגבניות. המנה השנייה הייתה ללא ספק המלכה של המנות הראשונות הבשריות: גליל זקוף ושמנמן של פטה כבד עוף על מצע של גבינת צאן, קולי משמש מיובש ויין אדום מצומצם. היין המתקתק והסמיך, הטוסט הפריך עליו מורחים בנדיבות את כל הבשורה הזאת תוך לגימת אגב של הדרינקים שליד, מרטיני ביאנקו לי וקיר לגילי, הצליחו להפוך את קערת היומיום הגועש והלחוץ באחת. לחם הבית שגבו זרוע במלח גס ובגבעולי טימין היה מפתה ומנחם גם יחד.


גילי הצמחונית דרשה בשר טלה וקבלה אוסובוקו בגזר גמדי. היא התנצלה על כך שהפתיעה אותי וחרגה מהאדיקות הצמחונית שלה ואחר-כך הסתערה על המנה שלה תוך שהיא מקפידה על שתיקה ולעיסה ממושכים. בצד שלי, התענגתי על סטייק הפילה שנצלה במידה המדויקת והיה פריך מבחוץ ואדמדמם מבפנים. מחית התפודים והשורשים (פירה, חברה פשוט פירה) הייתה בת לוויה ראויה לסטייק. מדובר בלא פחות ממנה מושלמת. יין קברנה סוביניון של גמלא ליווה אותנו בעצות ידידותיות לאורך המנות העיקריות.


במקום לדון כהרגלנו בסוגיות פוליטיות ברומו של עולם, השארנו את היועץ המשפטי לממשלה מני מזוז עם ההחלטה הקשה בתיק שרון לבדו. הבטנו בזוגות שמסביב וסגרנו בינינו מי יגמור את הערב עם מי ואיפה. מקום נהדר להתחיל בו שעה של אהבה.

למי שמחפשים איפה לגמור את הלילה או להתחיל את היום, המסעדה פתוחה מ-8.00 בבוקר ועד הלקוח האחרון. מ-8.00 בבוקר ועד 18.00, יש גם עסקיות מ-39 ₪ ועד 79 ₪.


מדלן
יורדי הסירה 1 מבנה 2 תל אביב
03-5449551