מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

לפני הפסח- סדר במזווה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

פסח משמש לחלק מאיתנו עילה לנקות, וגורם לנו לשנס מותניים ולהגיע בבית למקומות
נשכחים וחשוכים כדי לשפוך עליהם אור יום ואת ניחוחות האביב שבאוויר.

יש כל מיני שיטות להעלים חמץ מהבית. הנה כמה מהרעיונות ששמעתי:
ארון חשמל בחדר המדרגות, במחסן של השכנים, בפריזר, באוטו ....
והנה הרעיון שלי – לבטן, לבשל איתו ולהנות ממנו עד לכניסת חג המצות.

אזהרה – סבירות גבוהה שהמתכונים עלולים לתפוס מקום של כבוד אחרי חג הפסח.


לזאניה בלגן
תמיד יש בארון פסטה - זמין, מהיר ועמיד ומרבית הילדים מאוד אוהבים פסטה.
במתכון בהחלט אפשר לערבב מספר סוגי פסטה- אבל מקפידים על זמני בישול, שמשתנה בין סוגי הפסטה.

חומרים
500 גרם פסטה יבשה
1 גביע קוטג'
1 כוס רוטב עגבניות (לפיצה / פסטה)
½ 1 כוס גבינה עמק / קשקבל
1 שמנת מתוקה
מלח + פלפל שחור גרוס
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית אבקת שום.

אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל 180 מעלות. מרפדים תבנית חסינת חום (פיירקס) - בנייר אפייה.
2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ושוטפים במים קרים. מעבירים לקערה ומוסיפים 2 כפות שמן, למניעת הדבקות הפסטה.
3. בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה + שמנת+רוטב עגבניות + 1 כוס גבינה צהובה. מתבלים במלח + פלפל שחור + אורגנו + אבקת שום. מערבבים את בלילת הגבינה עם הפסטה ומעבירים לתבנית המרופדת.
4. מפזרים את ½ כוס הגבינה שנותרה - ומכניסים לתנור. אופים 40-45 דקות, עד שהגבינה שזופה.



קציצות אורז וטונה
מעבר לפסח, פתרון טוב לשאריות אורז, שאין לה ''קונים''.

חומרים
3 כוסות אורז מבושל
1 קופסאת שימורי טונה
2 ביצים

אופן ההכנה
1. מערבבים את כל המרכיבים ונותנים לתערובת לנוח במקרר 20-30 דקות.
2. מחממים מחבת טפלון, עם כף שמן (לא לשכוח שגם בטונה יש שמן והאורז כבר מבושל.
כך שהשמן נועד ל''TOUCH'' אחרון של איחוד מרכיב הקציצה) בעזרת שתי כפות יוצרים את צורת הקציצות ומשטחים מעט. מטגנים משני הצדדים עד הזהבה.

הקציצות גם מאוד טעימות כשהן קרות, ומומלצות לפיקניקים.

גיוונים - ניתן להוסיף לבלילה גרגרי תירס, אפונה, זיתים, פטרוזיליה וכו'..


עוגת שוקולד ללא אפייה

חומרים
200 גרם שוקולד מריר -, שבור לקוביות
50 גרם חמאה ללא מלח
1 שמנת מתוקה
2 כוסות של עוגיות שבורות לחתיכות בינוניות
2-3 חטיפי שוקולד - כיפכף, טעמי, כל סוג שתמצאו בבית, לשבור לחתיכות.

אופן ההכנה
1. מרפדים תבנית אינגליש-קייק בנייר כסף, כך שהשוליים של הנייר יהיו מספיק ארוכים לכסות את התבנית לאחר מילויה בבלילה.
2. בסיר מעל להבה בינונית ממיסים את השוקולד + חמאה + שמנת. לאחר שהשוקולד נמס, מורידים מהאש ומוסיפים את העוגיות +חטיפי שוקולד.מערבבים בעדינות ומעבירים לתבנית המרופדת.
מצננים במקרר כשעתיים לפחות - והעוגה מוכנה.

גיוונים ותוספות
חתיכות מרשמלאו , שקדים קלויים (בהתאם לגיל הילדים), פירות יבשים.

פינוק להורים
להוסיף מעט קוניאק או ליקר שאתם אוהבים מעל פרוסת העוגה ולהתמוגג
מרגע של פינוק מתוק.