לחם בשר הרצליה

סליחה, איך מגיעים לפיוז'ן?


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

כל מי שעוד לא הבין מה זה בדיוק פיוז'ן, מה עושים עם זה ולמה זה טוב יכול להרגע. פיוז'ן זה מה שאכלתם עד עכשיו בכל המסעדות בעיר ובכפר, וחשבתם: הא, את זה אני לא יכול לעשות בבית.

האמת היא, שפיוז'ן דווקא כן אפשר להכין בבית- די בקלות. נניח שאתה אשכנזי, אבל התחתנת עם תימניה: תבקש מאמא שלך שתכין לך קרעפעלעך, תשים על זה קצת סחוג וחילבה ותראה איזה יופי של פיוז'ן יצא לך.

אם זה נשמע לכם כמו בדיחה, נסביר לכם את זה במילים פשוטות: כשלוקחים אוכל ומערבים בו השפעות מכמה כיוונים, זהו ההיתוך, החיבור שמשמעו פיוז'ן. מה שנחמד בז'אנר הזה, זה שהוא כמעט תמיד מפתיע ומרתק. אין כמעט דבר שלא תעשו (כמובן, כדאי להכיר כמה אופני בישול בסיסיים) שלא יצא נחמד או לפחות מעניין. פיוז'ן זה גם מצוין לגברים, שממילא באים למטבח כדי לבלות, אז הם פשוט פותחים ארונות מטבח, מערבבים, ממציאים ומרגישים גברים.

כמה מתכוני פיוז'ן מהסדנה של פרתם- הדרכות ואירועים קולינריים

פרגיות ממולאות בריבת בצל וקארי:
חומרים- 4 פרגיות באר טוביה, 5 בצלים גדולים חתוכים לקוביות, 4-6 כפות סוכר, 1 כף קארי, כף שטוחה מלח, כפית כורכום, כפית ג'ינג'ר טחון, שמן. אופן ההכנה- ריבת בצל: מאדים בקלחת את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים סוכר, קארי, מלח וג'ינג'ר וממשיכים לבשל עד שהסוכר הופך להיות נוזלי. ממלאים את בטן הפרגיות במעט מריבת הבצל. את יתרת ריבת הבצל מעבירים לתבנית אפייה ומשטחים. מערבבים בכוס שמן, כורכום ומעט קארי ומורחים את העופות. מניחים את העופות בתבנית ואופים כ- 40 דקות בחום של 180 מעלות.


נודלס בוטנים בקרמל סויה ושמן צ'ילי:
חומרים- 1 חבילה נודלס 200 ג', 1 גזר, 3 פלפלים בצבעים שונים, 1/2 כרוב, 2 שיני שום, ¼ קופסא נבטים, 1 כפית שמן שומשום, 3 כפות חמאת בוטנים, ½ כפית ג'ינג'ר.
אופן הכנה- מבשלים נודלס במים רותחים ומצננים. פורסים לרצועות את הגזר, הפלפלים, הכרוב ושן השום. מקפיצים בווק את הירקות כ- 4 דק', מוסיפים את הנודלס המבושל, מתבלים ב- ¼ כוס קרמל סויה, 2 כפות שמן צ'ילי, שמן שומשום, חמאת בוטנים המלח והג'ינג'ר. מקפיצים כדקה נוספת, מוסיפים את הנבטים ומורידים מהאש.
קרמל סויה- מערבבים בסיר קטן 1.5 כוסות סוכר וכוס סויה, מביאים לרתיחה ומשאירים דקה נוספת על האש.
שמן צ'ילי- מחממים בסיר כוס השמן, 3 כפיות צ'ילי טחון ו 4 כפות פפריקה מתוקה, על אש נמוכה עד לקבלת צבע כתום אחיד ומיד מעבירים לקערה נוספת לצינון.


אורז לבן עם אטריות ורמיסל:
חומרים- 1 כוס אורז לבן, 1/3 כוס אטריות ורמיסל, 1 כפית מלח, ½ כפית נענע מיובשת, 2 כפות שמן.
אופן ההכנה- מטגנים בסיר עם מעט מרגרינה את האטריות. כאשר הן זהובות-חומות מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן עד שהאורז חם מאוד. מוסיפים את המלח והנענע, מוסיפים כוס וחצי מים רותחים, מכסים במכסה עם מגבת ומבשלים על אש נמוכה כ - 18 דקות. מכבים את האש ממתינים 5 דקות, מסירים את המכסה ופותחים את האורז בעזרת מזלג.
הגשה- מחממים את מרק הלימון, מוסיפים את הנענע הקצוצה והבצל הירוק. יוצקים מהמרק לצלחת ההגשה ומוסיפים 3 כפות אורז מצרי. מקשטים בעלה של נענע ופרוסת לימון ומגישים.


סלט נבטים בג'ינג'ר ושום:
חומרים- 1 גזר, 3 פלפלים בצבעים שונים, כרוב סיני, בצל ירוק, קופסת נבטים, שמן שומשום, רוטב סויה, מלח, פלפל, ג'ינג'ר, חומץ, שום כתוש.
אופן ההכנה- חותכים לרצועות דקות מאוד באורך של 5 ס''מ 1 גזר, 3 פלפלים בצבעים שונים, ¼ כרוב סיני, בצל ירוק וקופסה נבטים. מתבלים בשמן שומשום, סויה, מלח פלפל, ג'ינג'ר, חומץ ומעט שום כתוש. מערבבים וממתינים כ- 15 דק' לפני ההגשה.


סלט חצילים מטוגנים במייפל ושמן שומשום:
חומרים- 2 חצילים בינוניים, 4 יח' בצל ירוק, ¼ חבילה נבטים, ½ קופסא קוביות אננס משומר, קמח, שמן לטיגון עמוק.
לרוטב- 3 כפות מייפל, 4 כפות קטשופ, 2 שיני שום כתוש, מלח, צ'ילי טחון, כף sweet & spicy פלפל וסויה (קנור), 2 כפות שמן שומשום.
אופן הכנה- חותכים את החציל לקוביות בגודל 3*3 ס''מ, מקמחים ומטגנים בשמן עמוק, מוצאים ומניחים על נייר סופג. חותכים את הבצל הירוק לחתיכות באורך 2 ס''מ (רק החלק הירוק). מערבבים בקערה את החצילים המטוגנים, הבצל, הנבטים וקוביות האננס. מערבבים בכוס את חומרי הרוטב. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות בעזרת הידיים.
הגשה- משהים לפחות לחצי שעה ומגישים.


סלט ירוק בויניגרט בלסמי דבש:
חומרים- מס' סוגים של חסה שטופה ומיובשת, 3 כפות חומץ בלסמי , 6 כפות שמן זית, 2 כפות דבש, שני שיני שום כתוש, כפית חרדל, מלח, פלפל.
אופן הכנה- מערבבים את החסות בקערת ההגשה. במקביל מערבבים את שאר החומרים בצנצנת אטומה.
להגשה - יוצקים את רוטב הויניגרט על החסה, מטלטלים בעדינות, ומגישים מיד.

סלט עגבניות, פטריות שחורות וכוסברה טרייה:
חומרים- 5 עגבניות בשלות, 10 פטריות שיטקה מיובשות, ¼ חבילה כוסברה קצוצה גס. לתיבול- כף שמן שומשום, 3 כפות סויה, מעט מלח, מעט צ'ילי טחון, 2 שיני שום כתוש, 4 כפות חומץ, 3 כפות שמן.
אופן הכנה- 1. משרים את פטריות השיטקה במים רותחים כחצי שעה, מוציאים, סוחטים וחותכים לרבעים. 2. חותכים את העגבניות לשישיות. 3. מערבבים בקערה את העגבניות, הפטריות והכוסברה ומתבלים. 4. משהים לחצי שעה, ומגישים.


ולקינוח, סתם קינוח שוקולד טוב :

פינוק שוקולד נימוח:
חומרים (16 מנות) - 500 גר' שוקולד מריר קצוץ, 500 גר' מרגרינה חתוכה לקוביות, 200 גר' קמח , 150 גר' סוכר, 6 ביצים.
אופן הכנה- ממיסים את השוקולד והמרגרינה. בקערת המיקסר מערבבים את הביצים, והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד והמרגרינה המומסת, תוך כדי ערבוב ולבסוף את הקמח בהדרגה עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לכלי אלומיניום חד פעמי כ - 2/3 מהגובה, ואופים בתנור שחומם מראש ל- ° 180 כ- 12 דק'.
להגשה- הופכים על צלחת ומגישים מיד.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש