Skip Navigation Linksראשי > שף בשקט > שף בשקט> שף בשקט עם שלומי בן אלי ממסעדת ברסרי באילת

שף בשקט עם שלומי בן אלי מברסרי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

שף שלומי בן אלי ממסעדת ברסרי באילת נזכר בסירים של סבתא, מספר איפה למד לבשל, חושף מיהו השף האהוב עליו (רמז: הוא נשוי לה), ומספק מתכון למנת הדגל שלו: ברבוניה על מלבן בצק עלים, עם חצילים קלויים בקרמל סילאן

שף שלומי בן אלי ממסעדת ברסרי באילת נזכר בסירים של סבתא, מספר איפה למד לבשל, חושף מיהו השף האהוב עליו (רמז: הוא נשוי לה), ומספק מתכון למנת הדגל שלו: ברבוניה על מלבן בצק עלים, עם חצילים קלויים בקרמל סילאן

שם: שלומי בן אלי.

מקום מגורים: אילת.

מסעדה: ברסרי.

לימודים: אצל צ'ארלי טרוטרס בארה''ב, באלינוי שבשיקגו.

סגנון בישול: קלאסי עם אלמנטים חדשניים.

עבודות קודמות: יערות הכרמל ומסעדת אלומה.

זיכרון ראשון שקשור באוכל: הסירים של סבתא.

אם לא הייתי שף הייתי: יינן.

מנה אהובה: האוכל של אשתי.

חומרי גלם אהובים: עשבי תיבול טריים, תבלינים וירקות עונתיים.

לעולם לא אבשל: לא קיים כזה דבר.

מנת דגל: ברבוניה על מלבן בצק עלים, עם חצילים קלויים בקרמל סילאן

מסעדה מוערכת/אהובה: לורנס.

השראה: משתנה בכל יום.

חלום: להמשיך ליצור ולהיות מאושר.

מתכון: ברבוניה על מלבן בצק עלים, עם חצילים קלויים בקרמל סילאן.
חומרים:
ברבונייה אחת, מפולטת ונקייה מעצמות
בצק עלים, חתוך למלבן ברוחב 6 ס''מ ואורך 10 ס''מ.
חציל אחד, נקי מקליפה וזרעים, קלוי על הגריל
מלח, פלפל
חלמון ביצה
שמן זית
לרוטב:
מתכון בסיסי לקרמל, עם שתי כפות סילאן
אופן ההכנה:
1. מורחים את הבצק במעט חלמון מהול במים, ואופים בתנור עד להזהבה.
2. מוציאים את הבצק מהתנור, ומורידים את החלק העליון, כך שהמלבן התחתון נשאר חשוף.
3. על מלבן הבצק מניחים מבשר החציל, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
4. במחבת מחממים מעט שמן זית, וסוגרים את הפילטים. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
5. מסדרים את מלבן הבצק במרכז צלחת, ומניחים את הפילט על בשר החציל. יוצקים את רוטב הסילאן מעל.