לחם בשר הרצליה

צרפתיה קטנה ומפתה מהעמק


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

בצהרי יום שרב מדאיג (הוא חקלאי)נכנסנו לאכול ב''צרפתיה הקטנה'' בעפולה. את המולת רחוב וייצמן השוקק כאילו כבר אין קניונים בעולם, החליפה האווירה הרגועה של המסעדה. חדר המבואה המואר והחמים היה חשוך במידה הנכונה והזמין ממש לנהל שיחה רומנטית שהתאפשרה בזכות התקרה האקוסטית למרות שבשולחן הסמוך סעדו 20 איש ארוחה עסקית. התקבלנו במאור פנים על ידי צוות מקצועי ורגוע במיוחד. האוירה, הייתה כמעט משפחתית: הטבח, כך התברר לנו עובד כבר 10 שנים במקום והמלצר החדש ביותר עובד שם כבר שנה.

בעלת המקום, דגנית ברעם עבדה בתר כלכלנית עד שאחיה ביקש ממנה להחליף אותו לתקופה קצרה בניהול המסעדה. התקופה הקצרה הזאת התארכה ל-6 שנים ומאז היא שם, עם נטייה חזקה מאוד של הקפדה על איכות החומרים. שמחנו לגלות סלטים טריים, כפי שרק סלט שנחתך לפני חצי דקה יכול להיות, פטריות יער אמיתיות ולא משומרות, ונתחי עוף שלא ראו מקפיא מימיהם.


התפריט הורכב ממנות בהשראה צרפתית, מנות ים תיכוניות ואפילו אקלקטיות: את הפנל הצרפתי ייצג בכבוד מרק בצל וחציל ממולא בגבינת רוקפור. את הים תיכוניות ייצגה מנה טעימה במיוחד של סלט פסטה ועוף- נתחי עוף מוקפצים עם בצל, פטריות שמפיניון טריות, עגבניות מיובשות צנוברים ובזיליקום על מצע של פסטה פנה וחסה טרייה. ומהאקלקטיות אכלנו למשל בצק פילו ממולא בגבינת עיזים, רוטב פסטו ועגבניות מיובשות, על בסיס רוטב יוגורט המוגש עם עלים ירוקים ברוטב בלסמי. המנות נדיבות מאוד וטעימות, והרטבים עשירים, כיאה למסעדה צרפתית. שפע ההיצע של מנות אחרונות הופך את המקום למקום משיכה לגם למי שרוצה לשבת על קפה ועוגה, באמצע החיים, בעפולה.


הנשיא 17 , עפולה
טלפון: 04-6526516

לחם בשר הרצליה אירועים חדש