מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

הפרדוכס הצרפתי- מבט לאחור


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

לפני מספר שנים בעת ביקורי אצל רופא המשפחה, אמר לי הרופא שכדאי לי לשתות כל יום כוסית יין אחת. ''כוסית יין ליום טובה לשיפור הבריאות ותורמת לאריכות ימים''. כך אמר הרופא באותו בוקר, שאני לפחות לא אשכח לעולם.
מאז אותו רגע התאהבתי ביין, ואז בחרתי שיהיה זה רק יין ישראלי. ( אף כי לפרקים, בסתר, אני גם חוטא ביינות הנוכרים לצורך השוואה...)
במשך השנים בהן קראתי מחקרים רבים בנושא יין ובריאות, הגעתי למסקנה שהדעות חלוקות בקשר להשפעת היין על הבריאות, אולם על סמך החומר הרב שקראתי אני ממשיך להאמין שהיין טוב לבריאות.


כבר בתקופות הקדומות השתמשו ביין בתחומי רפואה שונים. ידוע מכתובים שהיין שימש אצל עמים שונים כחומר חיטוי לפצעים ולמשכך כאבים.
בחפירות ארכיאולוגיות נמצאו מרשמי משחות שרקחו רופאים קדמונים, והם כללו יין.
במצרים הקדומה למשל, היה היין מרכיב חשוב בתרופות. לגמו אותו בכמויות קצובות במשך ימי המחלה עד למיגורה הסופי.


היפוקרטס, שאמר כבר לפני יותר מ-2,400 שנה: '' היין הוא הבחירה הטובה לאדם בבריאות או במחלה, כאשר משתמשים בו נכון ובמידה'' האמין בסגולות המרפא של היין. הוא המליץ לשתות יין מדי יום, בקביעות, בכמות קטנה. במחקריו מצא שיינות אדומים צעירים מתאימים לטיפול במערכת העיכול , והיינות הלבנים טובים לטיפול בבעיות שלפוחית השתן. הוא גם ציין שיינות יכולים להזיק בניסיון לרפא מחלות הקשורות למערכת העצבים.
.''

בתלמוד נכתב שאדם חולה שמצויה בביתו חבית של יין, אין לו צורך בתרופה כי היין ירפאנו. בתלמוד הבבלי כתובות הצעות לשימוש ביין לדיכוי מחלות ובעיות גופניות שונות. גם המוסלמים, שדתם אינה מתירה להם ללגום יין השתמשו ביין כמרכיב חשוב בתרופות שונות שרקחו.


לואי פסטר, הכימאי הצרפתי אמר כי היין הוא הבריא וההיגייני ביותר מבין כל סוגי המזונות והמשקאות. אגב , כדאי לציין כי לואי פסטר גילה והוכיח כי תסיסת היין היא תוצאת פעולתם של שמרים, ולא של חומרי לוואי שנוצרים בגלל התסיסה. לכן, גם קילקולו של היין הוא תוצאה של פעולת חיידקים.


מהו ערכו התזונתי של היין?
היין מכיל אמנם 90% מים אך נמצאים בו הויטמינים A B C וכן מינרלים החשובים מאוד לגוף האדם: סידן, זרחן, מגנזיום, נתרן, אשלגן, כלור, גפרית, ברזל, נחושת, מנגן, אבץ, יוד וקובלט. היין עוזר לספיגת הסידן, הזרחן המגנזיום, הברזל והאבץ בגוף. הוא מגרה את מיצי הקיבה ועוזר לעיכול ובנוסף, מספק לגוף האדם את כל הויטמינים שבעינב.


וכתבו לי אם יש שאלות.
pisarel@netvision.net.il
ישראל פרקר - אתר היין הישראלי