כמה שעות לוקח להכין מוסקה של פלפלים קלויים?


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

לויקטוריה כדאי להגיע קצת לפני זמנה הרשמי של ארוחת הצהריים, שעתו הגדולה של האוכל הביתי: מרק הכרוב החמצמץ עומד חם ומתובל, מוכן להימזג בכל רגע, המוסקות חמות ומהבילות, קציצות הירק שוכבות בשלווה, מחכות להילקח ורולדת הירקות ותפוחי האדמה ממתינה זהובה לגואל.


המצב הזה, שבו כל האוכל מוכן כבר ב11:30 בצהריים, הוא מצב אידיאלי וזוהי השעה לבוא לקנות את האוכל המוכן , ואם לא לאכול אותו בתפאורה הביתית של המקום, אז לפחות לשנע אותו הביתה לרעבים.
מי לא מכיר את הריח העדין הזה של מטבח ביתי שיש תמיד בבית של דודות. לפעמים נדמה שזה ריח מעורפל של שמיר, או של בצל מטוגן, או של כל הדברים האלה יחד שמתמזגים באופו מסתורי כל כך לריח החמקמק של בית. בכל מקרה, ויקטוריה, ''הדודה המבשלת'' של מסעדת ויקטוריה שבפלורנטין מבשלת אוכל כזה בדיוק. מין שילוב של אוכל בלקני, ביתי, פשוט עם מפות משובצות וצנצנות חמוצים על מדפים. תשכחו מקונספט, מאופנות או מטריקים אחרים: תתחילו לחשוב במושגים של אוכל חם, כזה שמנחם את הבטן העירונית הנוקשה ומעביר אותך לערפילים של זמנים אחרים.


פתחנו, כמובן במרקים: מרק כרוב חמצמץ שמתובל בקורנית הבולגרית, ''שובריצה'' ובמרק שעועית, צלול ועדין. אחר כך התבייתנו על לזניה פלפלים קלויים שרק אלוהים יודע איך עושים את זה, וכמה עבודה כרוכה בזה, אבל ויקטוריה אומרת שהסוד של המנה זה השימוש ביוגורט, במקום בשמל. הלזניה, מצידה מתגמלת את האוכלים בקלילות מפתיעה עם טעם מרומז של עשן.


כשקיבלנו נתח מרולדת תפוחי האדמה והתרד- תפוחי אדמה טחונים, אפויים ממולאים בירקות חתוכים - שאלתי את עצמי כמה אנשים בעולם עוד עומדים לבשל את כל המורכבות הטעימה הזאת וכמה זמן זה ימשך עד שנוכל לראות את האוכל הזה רק בסרטים דוקומנטריים


גולת הכותרת שעליה שמתי עין עוד לפני שהזמנתי בכלל משהו, זאת ה''תותמניק''- רולדת שמרים שושנים במילוי גבינה בולגרית: רולדה זהובה, תפוחה ואורירית שמוגשת חמה, עם יוגורט באפלו (מחלב תאו), מחוות ביצרון. במטבח הבולגרי אוכלים הכל עם יוגורט, ולא תאמינו כמה זה טעים. יוגורט הבפאלו מצטיין במין קלילות, הוא הרבה פחות חמצמץ מיוגורט רגיל ויש בו איזו תפלות נורא טעימה ומרעננת.


ויקטוריה מבשלת אוכל צמחוני, ביתי ואם אתם מאמינים באנרגטיות של מזון- אז זה המקום בשבילכם. בגדול, אוכל אנרגטי זה אוכל שיש בו עוד משהו חוץ מהחומרים שלו או כמו שמישהי מספרת שכשהייתה שואלת את סבתא שלה איך יצא לה מרק כל כך טעים, הייתה סבתה אומרת: כשגמרתי לבשל אותו, זרקתי את עצמי פנימה''.


ויקטוריה
פלורנטין 5 תל אביב
03-6831070