מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

היפנית הקדושה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אחרי שניקתה את שולחננו ביסודיות, הגישה לנו המלצרית קינוח מרהיב ומפתיע בשם ''גיישה''. שכבה של מוס שוקולד לבן וחלב קוקוס עם מוס פירות יער על מצע של ליידי פינגר שקדים, מקושט באטריות אורז תפוחות ומסולסלות. לצידו הוגש גם תה ירוק בכלי פורצלן מסורתי, שנמזג על ידי המלצרית ברוב טקס...''. אמיר בן נעים, כתבנו, ביקר השבוע ב''דומו סושי בר'' בירושלים

כשנכנסנו לדומו סושי בר, בליל חמישי האחרון, נגלה לנגד עינינו חלל מעוצב בסגנון יפני מודרני, כולל סחלבים ורודים מונחים בנישות מוארות והדפס קיר ענקי. על רקע התפאורה, התחיל הערב היפני שלנו באפריטיף נהדר של שמפניה טרופית, קוקטייל על בסיס שמפניה עם פסיפלורה ופירות יער. התפריטים המעוצבים שהגיעו לשולחן יחד איתו, חשפו מבחר מרשים של מאכלים ובלוטות הרוק שלנו התחילו לעבוד שעות נוספות.

פתחנו את הארוחה עם ארוסמה, סלט אטריות שעועית מעוטר בשומשום עם מלפפונים ורצועות גזר ובסלט טונה צרובה ברוטב סודי מתקתק ומצוין. המנה הפותחת השלישית היתה אינרי סושי – כיסוני טופו ממולאים באורז וביצי סלמון, מקושטים במניפת מלפפון ומלווים בג'ינג'ר וואסאבי.

תוך כדי אכילה מהנה, הצצנו בשף היפני החרוץ שעסק באמנותו המרשימה מאחורי הבר. המלצריות, שמנו לב, משלבות בהופעתן המודרנית אלמנטים יפנים קלאסיים.

המשכנו למנות העיקריות ובהן פוטומאקי אינסייד אאוט עם דניס, גזר, מלפפון וקמפיו (דלעת יפנית) עטופים במנגו; פילה קובה, שהם נתחי בשר עדינים ברוטב מירין, סויה ומרכיב ''סודי'' המוגשים על מצע של נבטים, גזר ופטריות שיטאקי שהיה טעים מאוד. הזמנו גם ספיישל סושי עם סלמון חם, אבוקדו ומלפפון העוטף בטטה, שהגיע ברוטב טריאקי טעים כל כך עד שלא נזקקנו כלל לסויה.

במנות השונות שולבו 8 סוגי דגים כשרים שאפשרו גיוון רב, שפיצה היטב על כך שמיני שרצים בלתי כשרים מנודים מהתפריט של דומו סושי בר הירושלמית.

אחרי שניקתה את שולחננו ביסודיות, הגישה לנו המלצרית קינוח מרהיב ומפתיע בשם ''גיישה''. שכבה של מוס שוקולד לבן וחלב קוקוס עם מוס פירות יער על מצע של ליידי פינגר שקדים, מקושט באטריות אורז תפוחות ומסולסלות. לצידו הוגש גם תה ירוק בכלי פורצלן מסורתי, שנמזג על ידי המלצרית ברוב טקס.

יצאנו את הדומו סושי בר שבעים ונינוחים, שמחים לגלות שהמסעדה עושה גם משלוחים. ובכל זאת, חשבנו, לא כדאי להזמין את האוכל הביתה ולוותר על האווירה האינטימית של הדומו – שבו גם חדר פרטי עם פינת ישיבה נמוכה בסגנון יפני המתאימה לכעשרה סועדים (בהזמנה מראש בלבד). עוד שתי סיבות יחזירו אותנו לדומו לסיבוב נוסף: קוקטייל הקיוקמבר מלון והבלאדי דומו, שהוא ואריאציה על בלאדי מרי, שבו מחליפים את הטבסקו בוואסאבי; והטייבה, הבירה האורגנית הפלסטינאית שמתאימה לסושי – באופן מפתיע – כמו כפפה ליד.

דומו
שמאי 13, ירושלים
טלפון: 02-6243336