קסמים במטבח- לקטנים ולהורים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

בישול זה כיף, במיוחד עבור הילדים הקטנים שמסתובבים בין הרגלים ושואלים מלמטה ''אפשר לעזור....?'', ''מה אני יכול/ה לעשות...?!''
הקטנים הם הסקרנים ביותר. הם אוהבים להיות שותפים ולהרגיש בוגרים, הם חתכו, בחשו, תיבלו ובסוף גם הגישו לשולחן את יצירת המופת שלהם לאכילה.

ישנו יתרון גדול בשיתוף הילדים בתהליכי הבישול, כאשר הם רואים את המרכיבים ה''נכנסים'' למתכון, סביר להניח שהם לא יתנגדו לאכול את התוצר הסופי. יכול להיות שאפילו יתרחש קסם- ילדים שלא אוכלים ירקות יאכלו פתאום סלט!


חשוב לזכור, שהבישול ביחד זוהי חוויה משותפת ולא שיעור היסטוריה פרונטלי, שימו לב לאינטונצית הדיבור – אתם לא בתפקיד המורה! הורים, תנו חיזוקים לילדים על גילוי עניין ושותפות. ועודדו אותם לחשוב על הנושא הבא לבישול ביחד.


רעיונות לבישול ביחד:

הכי פשוט והכי זמין: שטיפה, קילוף, חיתוך, בנית פרצופים או צורות עם הירקות
 הורדת הגרגרים מתירס טרי, קילוף שעועית ירוקה, גילעון זיתים ודובדבנים והשריית חומוס.
 ציור מרכיבי המתכון או המנה.
 הכנת ספר בישול עם המתכונים האהובים.

בננה מחופשת

8 מנות

4 בננות
8 שיפודים בינוניים
1 כוס שוקולד צ'יפס או 100 גרם שוקולד (חתוך לקוביות)
1 כוס אגוזים גרוסים/ קונפלקס כתוש/ קוקוס/ עוגיות גרוסות
1 נייר אפייה

1. שמים את השוקולד בקערה המתאימה למיקרו, ומפעילים בחום נמוך 3-5 דקות. מערבבים מידי דקה עד שהשוקולד נמס.
2. מניחים את הציפוי שבחרתם בצלחת שטוחה. מניחים את נייר האפייה על מגש גדול.
3. קולפים את הבננות וחותכים כל בננה ל-2 חצאים, בחיתוך אלכסוני. נועצים את השיפוד לאורך הבננה, במקום החתך.
4. טובלים כל בננה בשוקולד המומס ומסובבים על ציר השיפוד כך שכל הבננה תכוסה בשוקולד. מגלגלים מיד את הבננה המצופה בשוקולד בציפוי שבחרתם.
5. מניחים את הבננות על נייר האפייה, מכניסים לפריזר לפחות לשעתיים.

ג'סיקה ''קסם של תיבול''