חוגגים בבית? מתכון המנה הראשונה בארוחת הוולנטיינס של ''אלי אולי''


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

לאלו מאיתנו החוגגים את הוולנטינס בבית אנטוניו מנסה - שף מסעדת ''אלי אולי'' ,מוסר את המתכון שלו למנה הראשונה בארוחת הוולנטינס.
ארטישוק עם שרימפס ברוטב שמנת זעפרן ל-4 סועדים. ארוחה רומנטית, יפה להגשה ומומלצת...

המצרכים :
שמן זית משובח
4 ארטישוקים חתוכים לרבעים, מבושלים ונקיים משערות
4 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
½ ק''ג שרימפס טריים ומקולפים
½ ליטר שמנת מתוקה
1/2 ליטר ציר דגים
½ כוס יין לבן יבש
מלח

1. מטגנים במחבת את הארטישוקים עם שמן הזית ומעט מלח. מוציאים ומניחים במקום חמים.
2. מוסיפים למחבת מעט שמן זית, את הבצל הירוק והשרימפס. ממליחים מעט ומוציאים את השרימפס מהמחבת.
3. מוסיפים למחבת את ציר הדגים והיין הלבן ומצמצמים את הנוזל מספר דקות. מוסיפים את השמנת ומבשלים עד לקבלת רוטב סמיך. מחזירים את השרימפס למחבת, מבשלים כ- דקה שתיים ומוציאים.
4. מניחים את הארטישוק על צלחת ומוזגים את השרימפס והרוטב מעל.


הארוחה תוגש החל מה- 14 לחודש, למשך שבוע כחלק מתפריט הוולנטיינס של מסעדת ''אלי אולי''