מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

להכין לחם זה משחק ילדים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

כשכל הארץ נרעשת בגלל מחירי הלחם העולים, מגיע הזמן הכין לחם לבד בבית, עם הילדים. זה אולי לא יעלה פחות מלחם אחיד אבל תחשבו על ההנאות שבדרך ועל השיעור החינוכי בימי המיתון.

הדבר הכי קשה בלהכין לחם זה לחכות בין תפיחה לתפיחה. עדיף להכין מראש פעילות לידים כדי שלא ינדנדו ''מתי כבר הלחם יהיה מוכן'' ויניחו לו לתפוח בשקט.

ערן ירוחם, בעליה של סדנת לחם ב''פודסטפס'' ומעביר סדנאות לחם במקום מסביר איך עושים את זה לבד:

מתכון לחם בסיסי

לראש עיסה : ( מתוך סה''כ כמות המתכון )
1 כוס קמח מתוך 1 קילו סה''כ
100 מ''ל מים פושרים
כף סוכר
50 גרם שמרים טריים (או 17 גרם שמרים יבשים)

1 ק''ג קמח לבן (פחות כוס)
כפית מלח
400-500 מ''ל מים פושרים

1. מכינים את ראש העיסה: מפוררים את השמרים יחד עם הקמח והסוכר, מוסיפים את המים , ממיסים ומניחים לכל זה ''לעבוד'' רבע שעה.

2. לבצק הלחם עצמו: בקערה גדולה נפרדת מערבבים את הקמח הנותר עם המלח ומוסיפים, אם רוצים את התוספות השונות: חצי כוס זיתים, עגבניות מיובשות, זרעים ואגוזים ואפילו ½ כוס נטיפי שוקולד.

3. מוסיפים לתערובת הקמח את ראש העיסה ואת המים, בוחשים בתוך הקערה עד שנוצר משהו שדומה לבצק, דביק מאוד. מעבירים למשטח עבודה מקומח, ולשים חזק, בחלק התחתון של כף היד לפחות 5 דקות.
אם הבצק דביק מידי, מוסיפים מעט קמח אבל מבלי להגזים, כדי שהלחם לא יהיה יבש מידי.
4. מחזירים את הבצק לקערה נקייה, ללא פרורי הבצק. משמנים מעט את הבצק מכל הצדדים כדי שלא יתייבש ומניחים לתפיחה במקום חמים לשעה וחצי, או עד שהוא מכפיל את נפחו.

עכשיו לחלק המהנה: תוקעים אגרוף בבצק כדי להוציא ממנו את האויר בבת אחת, לשים מעט ומחזירים לקערה להתפחה נוספת.

5. אחרי כשעה מעצבים את צורת הלחם הרצויה (כיכר רגילה, קופסת שימורים ריקה ומשומנת, לחמניות בצורות וכו'). מניחים לתפיחה אחרונה כ-חצי שעה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות כ-5 דקות ואז ממשיכים לאפות בחום 180-190 מעלות.


איך יודעים שמוכן?
על הלחם נוצר קרום חום בהיר נפלא. אפשר גם להקיש על תחתית הלחם ומקווים לשמוע צליל חלול המעיד שהלחם מוכן.

חשוב לצנן את הלחם על גבי רשת לפני שפורסים או מקפיאים אותו.