אילת כפי שלא הכרתם


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אחרי כמה דקות ב''וונגס גריל'' אנחנו מתחברים לפרשנות הבודהיסטית. האריות שבכניסה גורמים לנו להרגיש מוגנים מההמולה הרוחשת בחוץ ובכל מה שקשור לנימוסי אירוח והסעדה , לא יכולנו לבקש יותר. בכפפות של משי מובילים אותנו אל שולחננו כשברקע מוסיקה אוריינטלית עדינה המכניסה אותנו כהרף עין לאווירה השלווה של המקום

זוג אריות ניצבים בכניסה למסעדת ה''וונגס גריל'' בטיילת רויאל ביץ' באילת, מה שהופך את חלל הכניסה למסעדה למרשים, אולי אף מעט אנכרוניסטי. בתרבות הבודהיסטית הצבת אריות בכניסה היא מנהג שכיח המסמל הגנה והשגחה. לעיניים הישראליות שלנו נראים האריות בכניסה ל''וונגס גריל'' כניסיון של הבעלים להבדיל את המסעדה מהבסטות עמוסות הסחורה והצפופות של הטיילת. אבל אחרי כמה דקות במסעדה אנחנו דווקא מתחברים לפרשנות הבודהיסטית. האריות גורמים לנו להרגיש מוגנים מההמולה הרוחשת בחוץ ובכל מה שקשור לנימוסי אירוח והסעדה , לא יכולנו לבקש יותר. בכפפות של משי מובילים אותנו אל שולחננו כשברקע מוסיקה אוריינטלית עדינה מצטלצלת בנועם ומכניסה אותנו כהרף עין לאווירה השלווה של המקום.

גם ההתנהלות של הצוות זורמת בעדינות כמו ריקוד טאי-צ'י נינוח. המחיצות שמפרידות בין השולחנות מעניקות לכל שולחן תחושה אינטימית. רק כשמגיע התפריט של הוונגס אנחנו מופתעים שוב: מדובר בתפריט מקורי עד מפתיע שהיצירתיות חוגגת בו.

למנות ראשונות הזמנו סלט עוף ושומשום ובתוכו גם כרוב סיני, אטריות אורז פריכות ושקדים מולבנים. המרכיבים משתלבים יחד בהרמוניה נינוחה לחיך המערבי, אולי בשל השילוב בין הכרוב למיונז הכה שגור במטבחנו. עם זאת, כל התוספות המקוריות בהחלט מרעננות את הסלט הזה, שמוגש בכמות נדיבה למדי. את אהובתי הסלט הזה פשוט כבש ומאז ביקורינו ב''וונגס גריל'' אני מנסה לשחזר אותו בעבורה במטבחנו הפרטי שוב ושוב.

מנה ראשונה נוספת שהזמנו, קרפ ירוק עם קונפי ברווז בליווי עלים ירוקים, נמצאת דרגה אחת מעל קודמתה ברמת התחכום וגם אופן הגשתה אלגנטי עד מאוד. אחד מסודותיה הוא בבצק הקרפ, שבמקרה של וונגס הוא עדין ודקיק ואינו משתלט על המנה.
אהובתי התרגשה מהעובדה שתטעם לראשונה בחייה מנת ברווז ואני שמחתי לדעת שמדובר באחת ממנות הברווז הטובות שטעמתי.

המשכנו ליהנות מההתנהלות השלווה של הצוות, מה שהשפיע גם על רמת הרוגע של הסועדים, והמתנו למנותינו העיקריות: חזה ברווז צלוי בליווי ציר ברווז ופסיפלורה, ואומצת מותן בקר ברוטב תמרין וקונפי פטריות פורטבלו.
הברווז היה טעים למדי והתחרה בכבוד עם המותן. בשתי המנות עלה עושר חומרי הגלם על גדותיו. משולחננו הצנוע שלחנו את ברכתנו לשף ערן לנקרי, שהרכיב את התפריט האמיץ. אמיץ מפני שבאמת לא מדובר בחומרים זמינים מ''המזווה'' , ובחגיגת צבעים, מרקמים וטעמים.

שלא כמו מסעדות אחרות באילת, וונגס היא מקום לחובבי אוכל מושבעים ולא עוד מסעדת תיירים. כן, יש בתפריט גם כנפי עוף ברוטב ברביקיו וסטייק אנטרקוט, אבל הקסם האמיתי הוא באמנות ההרכבה של המנות המתוחכמות יותר, פיוז'ן של אוכל קליפורני וטעמים אסיאתיים.

מנה עיקרית נוספת הגיעה אל השולחן בטענה כי אי אפשר לבקר בוונג'ס בלי לטעום אותה: מדליוני כבד אווז ברוטב דובדבנים, מנגו ורוטב למון גראס. שוב השילוב האסיאתי המושלם של חמוץ עם מתוק. מי ייתן ובכל המסעדות האסיאתיות ישתמשו בדובדבנים ומנגו להמתקה ובלמון גראס לחמצמצות. בחירות אלגנטיות, חרוצות ולא מתפשרות.

ואם כבר אומרים במשפט אחד אסיאתי ומתוק מה יותר אסיאתי מקינוח של עוגת קוקוס ובננה עם סירופ קרמל? מי שלא מוכן להתחייב לסגנון קולינרי יחיד, ישמח לגלות שיש בין הקינוחים גם עוגת שוקולד חמה או סורבה. מה שנקרא, קינוח לכל חיך, בכל מצב.

כשיצאנו מהמסעדה, נפרדים לשלום מהאריות, סיכמנו שהיה יותר מנעים לגלות בטיילת האילתית מקום איכותי, שקט ומעניין. רגע לפני שסגרו עלינו הבאסטות וקהל התיירים, ניסינו להיאחז במינימליזם ובשקט של וונגס גריל, הבטנו לאחור והסכמנו שלכאן עוד נחזור.

וונגס גריל
טיילת רויאל, החוף הצפוני, אילת
טלפון: 08-6368989