ילדים שכבר ראו הכל בחיים האלה, זה לא דבר קל. הם נסעו במטוסים, הם ביקרו בלונדון, הם אכלו סושי ועכשיו לכו שכנעו אותם שיטעו שתיל וירקדו סביבו תוך שירת ''כך הולכים ה-שו-ת-ל-ים''. ריבת ורדים, על זה הם שמעו כבר?
ריבה מעלי ורדים היו עניין שבשגרה במצרים, בטורקיה ובארצות ים תיכוניות אחרות. ריבת הורדים הוגשו בצלוחיות קטנות על מגשים מעוטרים יחד עם ריבת חבושים, ריבת תאנים וקליפות תפוזים מסוכרות. הריבות הוגשו לאורחים עם כפיות קטנות , לצד קפה וכוסות מים. כולם הוזמנו לטעום מהריבות בכפית ואחר כך להטיל את הכפיות לכוס מים קרים.
נסו להכין ריבת עלי ורדים עם הילדים שלכם ותזכו לתהילת נצח. הם לא יפסיקו לספר על זה לכל העולם, הם יבינו כמה דברים חדשים על החיים ואולי, אולי הם גם יטעמו. ריבת עלי הורדים היא ריבה עדינה, טעימה ומאוד מעניינת להכנה. ועוד לא דיברנו על היופי שלה. צריך רק לדאוג להשתמש בעלי ורדים מזן ריחני, לא מרוסס ובקיצור: להשתמש בורדים מהגינה של השכנים. ברשות, כמובן.
ריבת עלי ורדים1 קילו עלי ורדים אדומים, טרייםמיץ מ-2 לימונים או יותר2 כוסות סוכר2-3 כפות מי ורדים
1. חותכים את החלקים הלבנים מכל עלה. מבשלים את העלים ב-3 כוסות מים עד שיתרככו. יתכן שזה יארך רגעים ספורים, או יותר, תלוי בזן הוורדים. 2. מוסיפים את הסוכר ומיץ הלימון ומבשלים עד שהסירופ מסמיך (כעשר דקות). מוסיפים מעט מי ורדים.