לחם בשר הרצליה

אשכול הזהב 2004 - תחרות יינות ישראל


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

בתחילת חודש פברואר נערך במלון דן ערב הצדעה חגיגי לכבוד תעשיית היין בישראל.
עשרות בקבוקי יין שנתרמו ע''י יקבים בישראל נמכרו במכירה פומבית במסגרת הארוע והרווחים הועברו ל''עלם'' – עמותה לנוער במצבי סיכון המפעילה את מסעדת לילית בת''א.


הארוחה החגיגית שהוגשה כללה 4 מנות שהוכנו ע''י שפים ישראלים בכירים:

סביצ'ה לברק וקרפצ'ו ארטישוק בויניגרט סלק, שמן אגוזים ונענע
שף מנחם כץ ,מסעדת ארטישוק.

נפוליאון לפת, קונפי אווז וחבושים, לצד אגס צלוי במילוי כבד אווז וסילאן
שף מאיר אדוני ושף אלי מזרחי – מסעדת כתית.

פילה בקר ביין אדום וראגו קטן של שקדי עגל במעטפת מנגולד ופירה בטטה על המזלג.
שף אריק חכימי ושף רובי פורטנוי – קיטרינג פרי הארץ.

מלבי מחלב שקדים, תותי גינה ביין אדום וטוויל קדאיף בשמן זית
שף קונדיטורית נעמה שטייר – ברסארי M&R .

בהכנת הארוחה השתתף נוער של פרוייקט לילית.


בחלקו השני של הערב הוכרזו היינות הזוכים בתחרות ''אשכול הזהב 2004'' - התחרות השנתית ליינות ישראל שהוקדשה הפעם ליקבי הבוטיק הישראלים.
נערכה הפרדה בין יקבי בוטיק קטנים המייצרים עד 10,000בקבוקים, ויקבי בוטיק גדולים המייצרים למעלה מ10,000 בקבוקים בשנה.
תחרות נפרדת נערכה בין יינות הסדרה השניה - ''יין קטן גדול '' - יינות שמחיר המדף שלהם הוא עד 69 ₪.
והזוכים הם:

יינות לבנים

סוביניון בלאן
מקום ראשון: תבור אדמה 2003
מקום שני: שאטו גולן 2002
מקום שלישי: פלטר 2002

שרדונה
מקום ראשון: קלו דה גת 2002
מקום שני: רזרב, ססלוב 2002
מקום שלישי: ימה, אלכסנדר 2001

יינות אדומים : יקבי בוטיק המייצרים בין 10.000-100.000 :

השתתפו :אמפורה, שאטו גולן, פלאם, ססלוב, אלכסנדר, קסטל (פטי קסטל), צרעה, שורק, בן חיים, התבור-מסחה, הראל, המסרק, נחשון, בזלת הגולן.

קברנה סוביניון
מקום ראשון: רזרב, פלם 2001
מקום שני: רזרב, ססלוב 2000
מקום שלישי: שאטו גולן 2001

מרלו
מקום ראשון: אילן, צרעה 2001
מקום שני: שאטו גולן 2001
מקום שלישי: בן חיים 2001

יינות בלנד
מקום ראשון: אליעד, שאטו גולן 2001
מקום שני: קלו דה גת 2001
מקום שלישי: היין של ימה, אלכסנדר 2001

''יין קטן גדול'' – עד 69 ₪
מקום ראשון: קברנה סוביניון, אביב, ססלוב 2002
מקום שני: הסדרה לאוהבי הים, בן חיים 2002
מקום שלישי: סנדרו, אלכסנדר 2001

יינות אדומים : יקבי בוטיק קטנים המייצרים 2000-10.000 :

השתתפו : יפו, זאוברמן, צ'ילג, בן שושן, רוזנבאום, יינות התבור, אסנס, גבעון, ענתות, לה טרה פרומסה, מירון, גוסטבו & ג'ו, עגור, ששי, פלטר, נאות סמדר, אבידן.

קברנה סוביניון
מקום ראשון: מירון 2000
מקום שני: גבעון 2002
מקום שלישי: יפו 2002

מרלו
מקום ראשון: זאוברמן 2001
מקום שני: ששי 2001
מקום שלישי: יפו 2001

יינות בלנד
מקום ראשון: קברנה-מרלו, בן שושן 2001
מקום שני: קברנה-שירז, פלטר 2001
מקום שני: אדום, יפו 2002
מקום שלישי: נוטרה, ענתות 2001

''יין קטן גדול'' – עד 69 ₪
מקום ראשון: אדום, יפו 2002
מקום שני: מרלו, ענתות 2001
מקום שלישי: קברנה סוביניון, רוזנבאום 2001

יינות מתוקים

יינות קינוח
מקום ראשון: מוסקט, בן חיים 2003
מקום שני: גוורצטרמינר, רזרב, ססלוב 2003-2002
מקום שלישי: מוסקט קנלי שמש, נאות סמדר 2002

יינות בסגנון פורט
מקום ראשון: מרינה, בן חיים 2000
מקום שני: שורק 1998
מקום שלישי: פורט דה יפו 2000

ייזום וניהול: אבי בן-עמי.
תיאום והפקה: חיים גן – ''איש הענבים''.
חברי הנהלה: מר חיים שפיגל ומר נחמן כהן צדק.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש