מבצע ''COOKIE''


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

לפני מספר שנים העברנו יום כיף חורפי במיוחד, 3 אחיניותיי - רותם, אופיר ונעם, ואנוכי, במבצע אפיית עוגיות צבעוניות, בצורות שונות,
. אז נכון שבסופו של היום היה בלגן במטבח, אבל חצי יום גשום כבר היה מאחורינו, ואני נהניתי לא פחות מהן.


ואפשר להתחיל לתכנן את מחר.ואולי גם תזרח השמש ?!''


עוד סיפור של חורף שחוזר על עצמו...
סוף השבוע קרב וכמו כל שבוע התחלנו לתכנן ולרקום תוכניות לשבת ( סיבוב עם הילדים בספארי, פיקניק, קטיף פטריות או אפילו תותים, טיול רגלי לאורך קו החוף – כמובן שמתלבשים חם, חם.... (.
ואז הגיע יום שבת בבוקר, פתחנו את החלון וגילינו שהשקע החמקמק, לא היה הפעם כל כך חמקמק, ובמקום זאת בחר להתמקם לנו בדיוק מעל הראש, ותוכניות השבת השתבשו. יכולנו להתבאס ולתת לזה להרוס לנו את היום, אבל החלטנו להפוך את היום הזה ליום כיף.

הובלתי אותן כלאחר כבוד למקום הכי חם בבית – המטבח, והתחלנו בהכנות למבצע '' COOKIE ''

לפני ההפקה הקפדנו על מס' דברים :

• ראשית – ''מצב רוח טוב -היי !!!''
• קשרנו סינרים ( אם אין, אפשר לחבר עם 2 אטבי כביסה את מגבת המטבח לחולצה, גם האלתור הוא חלק מהכיף )
• אלתרנו כובעי טבחים, ( ניתן לרשום על הכובעים את השמות,
• או סתם לקשור בנדנה על הראש ).
• חיממנו את התנור לטמפ' של 180 מעלות.
• פרסנו על השולחן מפה מפלסטיק, כזאת שמוכרים לפי מטר, שתמנע לכלוך מיותר על השולחן – משטח עבודה קל.
• ריפדנו 2 תבניות בנייר אפייה – עליו ימוקמו העוגיות לפני אפייתן.
• והתפננו להכנת המרכיבים של העוגיות + הקישוטים:

הכנת הבצק
ישנן 2 וריאציות להכנת הבצק: וריאציית המבוגרים או הילדים.
אם השיקול הוא בלאגן ולכלוך – יאללה, תוותרו ותיתנו להם להכין עם עזרה שלכם.
ואם הילדים עדיין קטנים ומתקשים תכינו אתם, עם העזרה שלהם.
המוטו הוא- שהילדים יהיו כמה שיותר מעורבים ושותפים בהכנות.

פרוט המתכון לכמות של 40-30 עוגיות, תלוי בגודל העוגיות:
200 גרם חמאה/ מרגרינה ללא מלח
1 כוס סוכר חום או לבן (אפילו שילוב של שניהם)
2 ביצים
1/2 כפית מלח
1/2 2 כוסות קמח רגיל
1 כפית אבקת אפייה

הוראות הכנה :
* להמיס את החמאה במיקרו.
* להעביר את החמאה לקערה ולהוסיף את הסוכר – לערבב היטב.
להוסיף את הקמח ולערבב. (לשים לב - החמאה המומסת חמה,
ולכן,לא להכניס ידיים לתערובת, אלא להשתמש בכף עץ.)
* להוסיף את אבקת האפייה + המלח ולערבב.
* בקערית נפרדת לשבור את הביצים - לטרוף מעט ולהוסיף לתערובת.
* שלב הידיים הגיע - לערבב היטב את כל החומרים עד שמתקבל
כדור בצק אחיד במירקמו.
* לעטוף את הכדור בניילון נצמד / שקית ניילון, ולתת לבצק לנוח
ולהתקרר כ - 1/2 שעה במקרר. (כך יהיה קל יותר לרדד ולעבוד עם
הבצק.)

בינתיים מכינים את כל ה''קישוטים'' לעוגיות והנה כמה רעיונות:
* סוכריות עדשים בגדלים וצבעים שונים
* סוכריות לקישוטי עוגה – צבעוניים, כסופים, שוקולד...
* פירות יבשים – צימוקים, דובדבנים, תותים מיובשים, אננס ועוד...
* אבקת סוכר
* אבקת קקאו / שוקולית
את ה''קישוטים'' לסדר על פי סוגים בקעריות נפרדות, שיהיה נוח וצבעוני.

רעיונות נוספים:
בצק צבעוני – לחלק את הבצק ל 4-5 חלקים.
לרדד מעט כל כדור בנפרד, לטפטף 2-3 טיפות של צבע מאכל ללוש את הבצק לפיזור הצבע עד לקבלת צבע אחיד (לא לשכוח שאפשר לשלב בין צבעים לקבלת גוונים חדשים)

סוכר צבעוני – 4 כפות סוכר + 1 טיפה של צבע מאכל, לערבב היטב לפיזור הצבע בכל הסוכר.
המשך מתכון:
מוציאים את הבצק מהמקרר ומתחילים להשתעשע עם הבצק, תנו לדמיון לחגוג, תחשבו שזאת פלסטלינה.
ניתן להשתמש בחותכני עוגיות בצורות שונות, או להרכיב לבד את העוגיה.

שלב האפייה:
לאחר שממלאים תבנית בעוגיות, מכניסים אותה לתנור ואופים את העוגיות בין 10-15 דקות.
הריח ימלא את הבית, ויחמם את הלב.
לא רק הילדים ייהנו מההכנות ומהאכילה של העוגיות, גם אתם.

ג'סיקה ''קסם של תיבול...''

לאתר ''קסם של תיבול''

http://www.jessica.co.il/