לחם בשר הרצליה

פירות ים מהמטבח הספרדי של אספניה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

לפני 22 שנה, בעיר הנמל אשדוד, נפתחה מסעדת דגים ופירות ים מהמטבח הספרדי – אספניה.

בימים ההם, לאנשים בארץ עוד לא הייתה מודעות למטבח בסגנון ספרדי, שלא לדבר על פירות ים... שרימפס נחשב אז לג'וק ימי, ובעלי המסעדה קיבלו אותם מהדייגים בחינם.

בלי להתייאש, עם הרבה השקעה, אהבה למקצוע ואמונה במה שהם עושים, הצליחו זוג ספרדי ממדריד – בעלי מסעדת אספניה, להפוך אותה למסעדה אותנטית, מיוחדת וטעימה, בעלת קהל לקוחות גדול ומרוצה.
פול, בנם של מקימי המסעדה, ולימים השף והבעלים, נכנס לעסק המשפחתי לפני 20 שנה. את הכל הוא למד מאימו, שהייתה שפית במלון קטן בספרד ולמדה את המקצוע ב''קורדון בלו''.

נפגשנו עם פול, בערב יום ראשון אחד, ושמענו ממנו קצת על המקום. פול מדבר על המסעדה בעינים בורקות, באהבה רבה מלווה בצניעות גדולה.
הוא סיפר על ערבי הפלמנקו הקבועים בימי חמישי, ועל מנות הדגל של המקום, ביניהן גם הפאייה – המאכל הספרדי הלאומי, המבוסס על אורז, דגים ופרות ים – מנה שהיא בעצם הארוחה כולה, מרק הגספצ'ו בקיץ וקלמרי ממולאים בשרימפס ובשר סרטנים.

פעם בחודש מתקיים באספניה ערב בסגנון יווני, עם נגנים יווניים ואפילו המנות עושות הסבה לסגנון יווני. בין המפורסמות – ''סרדינאס קסאד'ס'' ובתרגום: ''סרדינים נשואים'', שהם שני סרדינים מחוברים, ממולאים בשום ועשבי תיבול.
כל הרעיון היווני עלה לפול בעקבות ריבוי הפיגועים בארץ. הוא חשב על דרך לשמח אנשים ולהוציא אותם קצת מהבית. כך, הופכת לה אספניה לטברנה יוונית, לערב אחד בחודש ובכל יום שישי בצהרים נערכת במקום קבלת שבת יוונית.

בכדי שנתרשם מהמקום בצורה המושלמת, פול פינק אותנו במגוון רחב מאוד של מנות. סלטי הבית, וביניהם לבנה מצוינת, שיני שום קלויות עם שמן זית ולצידם לחם הבית הממכר, שליווה אותנו לאורך כל הארוחה ונטבל בכל רוטב שפגשנו. (15 ₪ - פוקצ'ה, סלטי הבית שום בתנור).
פתחנו עם מחבת של מולים ברוטב מרינייר, שהוא שום, יין לבן ועשבי תיבול.(65 ₪)
פול הסביר לנו על דרך אותנטית לאכילת מולים, שהופכת את כל העניין לחוויה של ממש ובאופן מפתיע ולא מוסבר גם הטעם מתחדד ונהייה פשוט מושלם. (מי שמגיע, כדאי שיתעניין).
אחרי המולים הגיעה מנה מיוחדת של קלמרי ממולא בשרימפס, בשר סרטנים, פסטו וחמאה – טעים ומושקע ביותר. (75 ₪).
פגשנו שני סוגים של שרימפסים (78 ₪). האחד ברוטב סיביליה – עגבניות מיובשות, צימוקי זיתים ועשבי תיבול – היה מעניין, חדש, אך לטעמי קצת דומיננטי מידי בשביל שרימפס.
השני – הקונבנציונאלי – בחמאה ושום. כמה פשוט, ככה טעים.

מאוד נהנינו מהארוחה, הטעמים החדים והמיוחדים, הרבה שמן זית ועשבי תיבול כנהוג במטבח הספרדי. השיא מבחינתנו היה מנה מפוארת של קלמרי מטוגנים, פשוט מופלאים בטעם ובמרקם – לא מה שפוגשים במקומות אחרים.
ההסבר של פול נורא פשוט. הוא טוען כי לא מספיק אנשים יודעים שיש סוגים שונים של קלמרי, אלו המתאימים לטיגון, ולעומתם אלו המתאימים לבישול. כשקונים אותם, צריך לדעת להפריד ביניהם – זה כל הסיפור...
...שתינו מרגריטה מצוינת של תותים, ובסוף טעמנו ליקר שקדים תוצרת הבית – מתוק וטעים.

לאספניה מגיעים אנשים מכל הארץ וזה לגמרי ברור. הכנסת האורחים של פול חמה ומזמינה. המסעדה מצוינת, אווירה ביתית ואוכל טעים ביותר.
מי שינסה, לא יתאכזב ובוודאי יבוא שוב. תיהנו.

אספניה
אבא הלל 5 , אשדוד
08-8563823

לחם בשר הרצליה אירועים חדש