לחם בשר הרצליה

סודות של קונדיטורים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

גלית והנס ברטלה, השף-קונדיטורים של בית הקפה ''גאיה ברטלה'', יפתחו באוגוסט קורס מקצועי לאופים חובבים. מי שיתמכרו, יוכלו להצטרף בתום הקורס לסטאז' בקונדיטוריה של ''גאיה ברטלה'' ולפצוח בקריירה מתוקה במיוחד

גלית והנס ברטלה, השף קונדיטורים של בית הקפה ''גאיה ברטלה'' מציעים לאופים חובבים קורסים מקצועיים מעולם הקונדיטוריה. הנושאים שיילמדו בקורס הם: עוגיות, שמרים מכל הסוגים, מאפים מבצק עלים, לחמניות איטלקיות, לחמים, טארטים, מקרון צרפתי, קישים, מאפים מלוחים, מנות אישיות, מוסים, פרלינים, משיכת סוכר ועוד.

הקורסים יתפרשו על פני 29 שיעורים, כשכל שיעור יוקדש לנושא אחד. בקורסים יתנסו המשתתפים בעבודה עם חומרים משובחים, מתכונים איכותיים, שיטות מקצועיות המלוות בהסברים מפורטים על פעילותם של חומרי הגלם והתנהגותם בתוך המתכונים. כל השיעורים על טהרת הקונדיטוריה החלבית.
בסיום הקורס יקבל כל משתתף תעודה. המעוניינים לחוות טעימה מתוך הקורס, יוכלו להצטרף לשיעור בודד, מתוך 29 שעורים בנושאים שונים.
בנוסף, לכל תלמיד, בקורס הכולל 29 שעורים, תינתן הזכות לסטאז' מעשי של עד חודשיים בקונדיטוריה של גלית והנס ברטלה. הסטאז' מקנה לתלמיד את האפשרות להתנסות בעבודה מעשית ומקצועית, עם שיטות וכללים של קונדיטוריה ברמה גבוהה.

הקורס כולל 29 שעורים, שיתקיימו בימי ב' , בין השעות 17:00-20:00. תחילת הקורס בחודש אוגוסט.
מחיר הקורס - 9500 ₪, שיעור בודד - 320 ₪, שיעור סוכר בודד - 380 ₪.
תשלום: במזומן או בכרטיס אשראי, על תשלום במזומן תינתן הנחה של 3% ובכרטיס אשראי ניתן לשלם עד 6 תשלומים.
למשתתפי הקורס תינתן הטבה בבית קפה ''גאיה ברטלה'' – הנחה של 10%.
לפרטים והרשמה: נא לפנות לגלית – 03-9344000


עוגיות שומשום ללא סוכר
החומרים הדרושים:
100 גרם חמאה רכה
150 גרם מלטיטול או תחליף סוכר אבקתי אחר(לא ממתיק)
40 גרם ביצה מעורבת
65 גרם שרוט
135 גרם שומשום
20 גרם חלב
100 גרם קמח מלא
קורט אבקת מוסקט
קורט אבקת קינמון

אופן ההכנה:
1.מקציפים את החמאה, המלטיטול וחומרי הטעם למשך 5 דקות.
2.מוסיפים את הביצה וממשיכים להקציף למשך 2 דקות.
3.מערבבים את השרוט, השומשום והקמח ומקפלים פנימה לתוך הקציפה יחד עם החלב.
4.מזלפים עם צנטר גדול (ללא שיניים) עיגולים בגודל אגוז מלך. יש לדאוג למרווחים על נייר האפייה.
5.אופים בתנור מחומם מראש ל- 170 מעלות למשך 12 דקות, עד שהעוגיות מקבלות צבע חום בהיר, מצננים ואורזים בקופסה סגורה.
* אם העוגיות לאחר הצינון לא פריכות יש לחמם את העוגיות למשך 2-3 דקות נוספות.

גוגלהוף של הנס ברטלה
החומרים הדרושים:
225 גרם קמח
60 גרם סוכר
20 גרם שמרים טריים או 7 גרם שמרים יבשים
60 גרם חלמון
120 חלב בטמפרטורת החדר
75 גרם חמאה רכה
1 כפית מלח
1/3 לימון מגורד
1/2 כפית תמצית וניל
45 גרם צימוקים
20 גרם רום
מעט חמאה לשימון התבנית
מעט קמח לקימוח התבנית

אופן ההכנה:
1. משרים את הצמוקים ברום ומכסים.
2. לשים באמצעות הגיטרה את בצק עם יתר החומרים במשך 8 דקות במהירות בינונית.
3. מניחים את הסיר בצד מכוסה במגבת להתפחה למשך שעה.
4. משמנים את התבנית באופן יסודי עם מעט חמאה רכה ומקמחים.
5. לאחר שהבצק תפח (60 דקות), לשים את הבצק שוב למשך חצי דקה.
6. מכניסים את הצימוקים המושרים, מערבבים היטב ויוצקים את הבצק לתוך התבנית.
7. מתפיחים את התבנית עד שהבצק מגיע לקצה העליון.
8. אופים בתנור אשר חומם מראש לחום של 170 מעלות למשך 15-18 דקות.
9. מצננים בתוך התבנית במשך 10 דקות.
10.
חומרים לסירופ לגוגלהוף:
250 גרם סוכר
250 גרם מים
250 גרם שקדים טחונים

אופן ההכנה:
1. מרתיחים את כל החומרים יחד.
2. מוציאים את הגוגלהוף מהתבנית על גבי רשת, יוצקים את הסירופ החם לתוך התבנית ומחזירים את הגוגלהוף אל התבנית על הסירופ למשך 15 דקות.
3. מנקזים בזהירות את הסירופ באמצעות הפיכת התבנית הצידה.
4. הופכים את הגוגלהוף על נייר אפייה.
5.
חומרים לציפוי:
250 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה:
1. מערבבים אבקת סוכר עם מעט סירופ שנשאר עד לקבלת ציפוי סמיך.
2. מורחים בעדינות את הגוגלהוף ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 210 מעלות למשך 2 דקות בלבד.
3. מצננים במשך שעה בחדר ומפזרים מעל אבקת סוכר.

גאיה ברטלה
רחוב גליס 9, א.ת. סגולה, פתח תקווה
טלפון: 03-9344000

לחם בשר הרצליה אירועים חדש