בפרץ אביביות ספורטיבי יצאה ענת פרנק מהעיר הגדולה לטיול דו-גלגלי ברמת הגולן. לפני העלייה לשטח היא עצרה לארוחת בוקר אצל שפרה מיכאלוביץ' בשמורת האלונים, ובין סלט השומר עם המשמש המיובש לחצילים המטוגנים עם הגבינה הבולגרית, שכחה את עצמה לגמרי
בשכונת שמורת אלונים הפסטורלית בקיבוץ מרום גולן- בית עכשווי עטוף באהבה של פריחה צבעונית, אישה חייכנית ערנית ומזמינה מגיחה משביל חצץ מתורבת, ושאלה אחת שגורה בפיה ''רעבים?'' – כאילו ברור!
שפרה, שפית בת הקיבוץ, מזמינה אותנו אל ביתה החמים המעוצב בטוב טעם פשוט וקולע, לארוחת בוקר שהיא גולת הכותרת של אהבתה החדשה-נושנה – בישול ואירוח. 'הטובים של שפרה', אירוח ביתי כפרי של מקוריות וזרימה מציע לאורחיו חוויה של טעמים וחושים ללא תפריט או תכנון מוקדם.
ארוחות הבוקר מורכבות לרוב משלוש מנות חמות, מבחר סלטים וכמובן לחמים באפייה ביתית. שיפרה מדגישה באזני אורחיה כי ארוחתם הנה הפתעה של טעמים אותם היא בוחרת להכין סמוך להגעתם.
בפרץ של אביביות שמנו פעמינו אלי רמת הגולן ולפני שפצחנו בתיור דו-גלגלי חובק רמה, מכוונת אותנו שיפרה אל שולחן אירוח ביתי עמוס ריחות תיבול המטשטשים בין חוץ לפנים.
תוך כדי שיחת חולין מניחה שפרה לפנינו, כאילו מאז ומעולם, לחם אפוי ביתי בזעתר ולחם עגבניות מיובשות, ריבות תפוזים, שזיפים וענבים מעשה ידיה ומומחיותה, פשטידת בצל פטריות מהבילה וסלטים קרים שונים אשר צבעוניותם מרתקת את חוש הראיה והטעם.
פוצחים בשייק מרתק של קוקוס חלבי קר ומרענן...שילוב של טעמים שמעלה כמיהה בניחוח המזרח הרחוק, שייק קליל ואוורירי מחליק על הלשון במרקמו הנעים וטעמו המפתיע ומרפד את קיבתנו הריקה עדיין לקראת מבחר המאכלים הנפלא שמונח מולנו בקעריות בינוניות בפרץ צבעוניות מפתה.
כמנהג הישראלי באשר הוא, בצענו מלחם העגבניות המיובשות הטרי החלקנו עליו חמאה ושכבה נוספת של ריבת ענבים. חקרנו את תוכנם של סלט שומר, קולרבי ומשמש מיובש, וסלט אבוקדו, פלפלים ופרי הדר מתובל בשמן שומשום כוסברה ודבש. שני סלטים המשלבים מרכיבים מפתיעים ויוצרים מן מושלמות מעניינת של טעם חדש. שילוב שמן השומשום בסלט, מעניק מלאות נוספת לטעם המיוחד ומאחד בין המתקתקות של פירות ההדר והפלפלים לאבוקדו המרתק את החיך. היו לנו גם לבנה בייצור ביתי בחמצמצות מעודנת וגבינות עיזים שונות ואהבנו ממש את החצילים המטוגנים שהתרווחו להם בין פיסות גבינה בולגרית בשמן זית בשילוב מעט רוטב פסטו עשוי בזיליקום טרי שנקטף עוד הבוקר מהגינה.
מקנחים במנה של יוגורט קר על מצע פירות טריים, עסיסיים, מרעננים וגרנולה.
שיפרה שהשתלמה ברשת מלונות דן ופתחה לפני תשע שנים מסעדת גורמה שהכל בה מעשה ידיה, החליטה כי זה הזמן לפצוח בטרנד המאפשר לה, בין כותלי ביתה, לעסוק בדבר האהוב עליה ביותר. ואכן, האישה הנעימה הזו מעניקה תחושה של בית ותוך פינוק גסטרונומי אינסופי גורמת לאורחיה לחוות חוויה נפלאה ורוויה באנרגיות חיוביות.
הטובים של שפרה
שמורת האלונים, מרום גולן
טלפון: 04-6961108
-
ארוחת בוקר בהפתעה. בלי תפריט ובלי תכנון מוקדם
-
הכל מעשה ידיה להתפאר של השפית ובעלת הבית
-
פינוק גסטרונומי אינסופי
-
הסלטים משלבים מרכיבים מפתיעים