מסעדת "אגס ותפוח" “Pera E Mela” בכיכר ספרא בירושלים - התרחקו משם, זה ממש לא המסעדה שאתם רוצים להגיע אליה.
#אנירקמניחאתזהכאן #מסעדותגרועות #אגסותפוח
ב-9.6.2016 בערב הגענו למסעדת "אגס ותפוח" לחגוג אירוע.
באינטרנט המסעדה מתיימרת להיות מסעדה איטלקית עם אוכל ביתי, כשרה למהדרין.
בפועל מצאנו מסעדה פשוטה, שולחנות עץ ללא מפות (איטלקי לא?), מקום נטול אוירה ועיצוב שלא מזכיר אפילו ברמז את איטליה.
בעל המקום / ה'שף', הפציע מדי כמה דקות למסעדה באופן מוחצן, בסינר אדום חגור באקדח למותניו והסתובב בין הסועדים. מדי פעם פרץ למסעדה עם אף של ליצן, ופצח בשירה שלא להגיד צעקות של יום-הולדת שמח בסגנון איטלקי לכל מי שחגג מהאורחים.
מבחינת האירוח:
'שירת' אותנו מלצר צעיר עם קשיי תקשורת שניכר היה שהוא חסר ניסיון בסיסי, לא יודע לשרת לקוחות ולא יודע איך למלצר.
נאלצנו להחזיר כמה וכמה פעמים סכו"ם מלוכלך כשהמלצר לא הבין למה אנחנו מבקשים להחליף.
למנות שהזמנו לחלוק, נאלצנו לבקש צלחות וסכו"ם נוסף, לאור מבטים משתאים של המלצר. צלחות הוגשו כשהמלצר נוגע במשטח הצלחות ועוד ועוד.
מבחינת האוכל:
- מרק מינסטרונה הגיע עם שעועית קשה ומלוח ברמה מטורפת של אספקת כמות מלח שנתית. כשהערנו על כך למר אוטולנגי החל זה ב'הצגה' מתובלת באיטלקית וטען שהשף מאוהב. הצלחת הושארה ואפילו לא הוצע לנו להחליפה.
- לחם הבית, נראה והיה בטעם של לחמניה פשוטה שנרכש בשוק הסמוך, ממש לא נראה שהוכן ונאפה במקום.
- מנת הפולנטה שהוגשה כרצועות היתה קשה, תפלה, כאילו הוכנה שבוע קודם לכן. לא נגענו בה מעבר לטעימה והאמינו לי, אנחנו יודעים מהי פולנטה טובה.
- מנת רביולי תרד הייתה תפלה והפסטה ממנה הוכנה ממש לא טעמה כמו פסטה טרייה.
- פרמז'ן לא הוגש לאף אחת מהמנות. (איטליה, אמרנו כבר?)
- מנות הקינוח היו סבירות אך הטירמיסו טבע בקצפת (שלא הוסבר ונרשם מראש שהיא החלק המרכזי במנה), הקצפת האפילה על כל טעם אחר במידה והיה שם.
- הקפוצ'ינו הוגש ממש רותח. ביקשנו להחליפו והגיע חדש בטמפרטורה סבירה יותר אך טעמו היה שרוף ודלוח. החלב היה מוקצף עם בועות אויר גדולות, רחוק מלהיות סטייל איטלקי. ניכר כי ה'בריסטה', אם היה שם כזה, ממש לא מבין ולא יודע איך חולטים קפה או איך מפעילים מכונת קפה. לא נגענו בקפה מעבר לטעימה.
לסיום, וכאות תודה והכרה לשירות הגרוע ולמנות הבעייתיות, קיבלנו חשבון מלא שכלל גם את כל המנות שלא נגענו בהן. על פיצוי אף אחד במסעדה אפילו לא מצא לנכון לחשוב.
כדי לא להרוס לנו את האירוע לגמרי, החלטנו שלא לעורר מהומה, שילמנו ויצאנו במפח נפש ואכזבה.
בחיפוש בדיעבד מצאתי כמה תלונות עם אופי דומה וחוזר, הפראיירים מסתבר רק מתחלפים והיה זה לצערי תורנו. לכן, כדי שהחגיגה שלכם תהיה מוצלחת יותר ולא תהיו הפראיירים הבאים, החלטנו לספר את החוויה העגומה שלנו, קחו את זה לאן שתרצו...
לסיכום, במסעדת "אגס ותפוח" בירושלים היינו באותו ערב שלוש פעמים, פעם ראשונה, פעם אחרונה ופעם אחת יותר מדי. Addio !