מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > בחג שבועות תעשה לך > כל עוגות הגבינה האלה

כל עוגות הגבינה האלה

עוגות גבינה: המאכל הרשמי של חג השבועות עוגות גבינה: המאכל הרשמי של חג השבועות
טייק א קייק: עוגת גבינה שלא נופלת טייק א קייק: עוגת גבינה שלא נופלת
עוגת הגבינה של מלון המלך שלמה עוגת הגבינה של מלון המלך שלמה
עוגת הגבינה של לחם ארז עוגת הגבינה של לחם ארז
בפרק הנושא שם זה בסדרה ''חברים'', מקבלים רייצ'ל וצ'נדלר עוגת גבינה אפויה נהדרת, שנשלחה אליהם בטעות ממאפיה קטנה, ומתמכרים אל המתוק הגנוב. לכבוד שבועות, הבאנו גם אנחנו מתכונים לעוגות גבינה אפויות ממכרות, ממיטב הקונדיטוריות בארץ. נסו כוחכם באפייה ביתית, אמצו את הטיפים והעצות, ולכו תדעו – אולי גם לכם יצא מוצלח עד כדי כך, שיהיה שווה לאכול את העוגה אפילו מהרצפה. לחצו כאן למעבר לתחרות מתכוני שבעת המינים של אתר 2eat, בשיתוף עם רשת המסעדות לחם ארז

בפרק הנושא שם זה בסדרה ''חברים'', מקבלים רייצ'ל וצ'נדלר עוגת גבינה אפויה נהדרת, שנשלחה אליהם בטעות ממאפיה קטנה, ומתמכרים אל המתוק הגנוב. לכבוד שבועות, הבאנו גם אנחנו מתכונים לעוגות גבינה אפויות ממכרות, ממיטב הקונדיטוריות בארץ. נסו כוחכם באפייה ביתית, אמצו את הטיפים והעצות, ולכו תדעו – אולי גם לכם יצא מוצלח עד כדי כך, ששווה לאכול את העוגה אפילו מהרצפה

עוגת גבינת אפויה קלאסית
מאת: לחם ארז
חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 26:
לתחתית:
20 גרם (1 כף) חלב
270 גרם (3/4 2 כוסות) קמח
180 גרם חמאה
1 ביצה מס' 1
1/2 כפית אבקת אפיה
למלית:
6 חלבונים מביצה מס' 1
85 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
500 גרם גבינה לבנה 5%
1 כפית תמצית וניל איכותית
40 גרם (1/2 כוס) קורנפלור
85 גרם(1/2 כוס) סוכר לבן
100 גרם (1/3 כוס) חלב 3%
2 ביצים מס' 1
גרידת לימון מלימון אחד
85 גרם (1/2 כוס) שמן קנולה
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. לתחתית: במעבד מזון עם להב פלדה מכניסים חלב, קמח, חמאה, ביצה ואבקת אפיה, ומעבדים פולסים, לקבלת תערובת אחידה ומפוררת. מוציאים מקערת מעבד המזון, לשים מעט לקבלת בצק אחיד (להימנע מלישת יתר), עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למנוחה במקרר למשך 3 שעות לפחות.
2. למלית: לקערת מיקסר מכניסים חלבונים, ומקציפים. מוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר, עד לקבלת קצף יציב וחלק (לא קשה מדי).
3. בקערה נפרדת מערבבים גבינה לבנה, תמצית וניל, קונרפלור, סוכר, חלב,  ביצים וגרידת לימון. מוסיפים תוך כדי ערבוב את השמן, עד קבלת תערובת בעלת מרקם אחיד.
4. מקפלים את החלבונים המוקצפים יחד עם תערובת הגבינה, בתנועות קיפול עדינות (להימנע משבירה של הקצף), עד לקבלת בלילה אחידה.
5. על משטח עבודה מקומח קלות מניחים את הבצק  הקר בעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-1/2 ס"מ . בעזרת תבנית האפיה חורצים בבצק עיגול בקוטר התחתית, ומניחים בתחתית התבנית. מהדקים בעזרת האצבעות את הבצק עד דופן התבנית.
6. יוצקים את הבלילה אל תוך התבנית, ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות. אופים במשך כ-50 דקות, עד שהעוגה מתייצבת. אין לפתוח את התנור תוך כדי האפיה (העוגה תיפול).
7. בתום האפייה, מוציאים את העוגה, מעבירים סכין בדופן התבנית לניתוק העוגה מתבנית האפייה, ומניחים לקירור על משטח יציב. מקררים את העוגה כיממה לפני ההגשה.
8. לפני ההגשה, מפזרים אבקת סוכר מעל העוגה.

עוגת גבינה אפויה
מאת: חמדה עוגות.
חומרים לתבנית אפייה בקוטר 20:
לתחתית:
150 גרם עוגיות פתיבר
70 גרם חמאה
30 גרם חלב
למילוי:
700 גרם גבינה לבנה, 5% או 9%
גרידת תפוז מתפוז אחד
200 גרם סוכר לבן
1 פקק תמצית וניל
2 חלמונים
3 ביצים שלמות
60 גרם קמח לבן
100 מל' שמנת מתוקה
ציפוי עליון:
250 מל' שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
1. לתחתית: למעבד מזון מכניסים עוגיות פתיבר, חמאה וחלב, ומערבלים לקבלת מסה אחידה. משטחים על התבנית, ומכניסים למקרר לכחצי שעה.
2. למילוי: בקערה מערבבים גבינה, גרידת תפוז, סוכר ותמצית וניל, עד לקבלת מסה חלקה ואחידה. במיקסר נפרד מקציפים ביצים והחלמונים בהקצפה עדינה. מוסיפים באיטיות את הקמח, ואח"כ את השמנת המתוקה. מקפלים את מסת הביצים לתוך מסת הגבינה, עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
3. יוצקים את המילוי על גבי הבסיס שבתבנית, ואופים בחום של 250 מעלות למשך רבע שעה. מנמיכים את החום ל-140 מעלות, וממשיכים לאפות במשך כשעה. מוציאים ומקררים לחלוטין.
4. לציפוי: מקציפים שמנת וסוכר לקבלת קצפת, ומשטחים אותה על פני העוגה הקרה.
5. מכניסים למקרר לארבע שעות לפחות לפני האכילה.

עוגת גבינה אפויה שאף פעם לא נופלת
מאת: טל שטיינר לקונדיטוריה טייק א קייק.
חומרים:
למילוי:
1/2 קילו גבינה 9%
2 גביעים שמנת חמוצה 15%
1 כוס סוכר
2 ביצים
גרידה מלימון אחד
2 כפות קמח
לציפוי:
2 גביעים שמנת חמוצה
2 כפות אבקת סוכר
לתחתית:
פרורי עוגה, פתי בר טחון, או כל דבר אחר שיש בבית שיכול להתאים.
אופן ההכנה:
1. למילוי: בקערה מערבבים גבינה, שמנת חמוצה, סוכר, ביצים וגרידת לימון, לבלילה אחידה. מוסיפים את הקמח ומערבבים שוב, עד שאין גושים. 
2. מרפדים תבנית אפייה סקוטר 22 בפרורים מרוסקים, ושופכים עליהם את הבלילה (אם משתמשים ברינג ללא תחתית, יש לעטוף את החלק התחתון בנייר אפיה ונייר כסף, על מנת שהבלילה לא תשפך).
3. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות, למשך רבע שעה. מנמיכים את החום ל-170 מעלות, וממשיכים לאפות 30 דקות נוספות (אין צורך להעביר סכין מסביב לעוגה ואין להוציא את העוגה מהתנור במשך כל זמן האפייה). לבדיקה שהעוגה מוכנה, טופחים במרכזה בעדינות, ורואים שהיא לא נוזלית, מגעה צמיגי והיא יציבה. כשהיא מוכנה – מוציאים מהתנור.
4. לציפוי: מערבבים את שני מיכלי השמנת החמוצה עם אבקת הסוכר. מחכים כ-10 דקות, עד שהעוגה נוחתת לגובהה הסופי, שופכים מעל את הציפוי, ומשאירים בחוץ להתקררות. לאחר שעה אפשר להכניס למקרר.
5. רצוי להשאיר את העוגה בתבנית לפחות ללילה, ולאכול רק ביום למחרת.
6. להגשה, אפשר לקשט בפירות כמו דובדבנים או משמש.
 
עוגת גבינה אפויה בניחוח הדרים
מאת: שף מישל בן שטרית למלון ישרוטל המלך שלמה
חומרים:
לבצק פריך:
250 גרם סוכר
250 גרם מחמאה או חמאה
3 ביצים
קורט מלח
תמצית וניל לפי טעם
500 גרם קמח
למילוי:
800 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
400 גרם שמנת חמוצה
300 גרם סוכר
80 גרם קמח
5 ביצים
תמצית וניל
גרידת לימון
גרידת תפוז
ריבת תפוזים (או כל ריבה אחרת, לפי הטעם).
אופן ההכנה:
1. לבצק: בקערה מערבבים סוכר, מחמאה/חמאה, ביצים, מלח, תמצית וניל וקמח (את הקמח מוסיפים בסוף), ונותנים לבצק לתפוח במשך כ- 30 דקות. מעבירים לתבנית אפייה, משטחים, מעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, ואופים במשך 15 עד 20 דקות, עד לקבלת צבע זהוב.
2. למילוי: בקערה מערבבים גבינה לבנה, שמנת חמוצה, סוכר, קמח, ביצים, תמצית וניל, גרידת לימון ותפוז, מוסיפים תמצית וניל, גרידת לימון וגרידת תפוז.
3. להרכבת העוגה: מחממים תנור לחום של 155 מעלות. מורחים על תחתית הבצק האפוי ריבה, ומשטחים מעל את תערובת המילוי. אופים בחום של 155 מעלות במשך 45-60 דקות, עד שהעוגה מקבלת צבע זהוב.

עוגת גבינה ניו-יורקית
מאת: מסעדת Balck Bar & Burger
חומרים לתבנית אפייה בקוטר 26, או 6 תבניות פאי אישיות:
125 גרם ביסקוויט מפורר
1/2 1 כפות סוכר
30 גרם חמאה
2 גביעים שמנת חמוצה
3 ביצים
1/8 כוס סוכר
מעט ווניל - תמצית או ממקל
500 גרם גבינת שמנת כבדה וטובה
כפית חמאה מומסת
אופן ההכנה:
1. טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון, עם סוכר וחמאה. מרפדים תבנית אפייה בקוטר 26, או תבניות פאי אישיות, ומהדקים בקצות האצבעות.
2. בקערה, מערבבים שמנת חמוצה, סוכר, ביצים ו-וניל, באמצעות כף עץ או מטרפה, למסה חלקה. מוסיפים גבינת שמנת, ומערבבים שוב למסה חלקה )אבל לא יותר מדי). מוסיפים חמאה מומסת תוך כדי ערבוב.
3. יוצקים את תערובת הגבינות לתבנית, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 150-160 מעלות, במשך חצי שעה בדיוק.
4. מוציאים מהתנור, מצננים קצת על השיש ואחר כך במקרר.
5. ניתן להגיש עם רוטב פירות יער.

עוגת גבינה טופוטי
מאת: מסעדת 'ניו יורק ניו יורק' הרצליה פיתוח
עוגה מהירה, קלה וטעימה
חומרים לתבנית בקוטר 26:
850 גרם 'טופוטי' (ממרח במרקם שמנת)
3 ביצים שלמות
200 גרם סוכר
60 גרם קמח
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
2. מערבבים טופוטי, ביתים, קמח וסוכר, עד לקבלת עיסה אחידה.
3. משמנים תבנית אפייה, ויוצקים לתוכה את התערובת.
4. מכניסים לתנור למשך 10 דקות. מורידים את החום ל-140 מעלות (מבלי לפתוח את דלת התנור), וממשיכים באפייה לעוד 45 דקות. העוגה מוכנה כאשר היא יציבה למגע.
5. מצננים, ומגישים קר. מומלץ להגיש בציפוי קרמל.

חמדה עוגות
קרליבך 13, תל אביב.
03-5615005

טייק א קייק
שניר 8, אלפי מנשה.
050-7728365

מלון ישרוטל המלך שלמה
החוף הצפוני, אילת.
08-6363444

בלק בר אן בורגר
סינמה סיטי, מתחם גלילות, רמת השאון.
057-7403717

קישורים:
לחם ארז
חמדה עוגות
טייק א קייק
מלון ישרוטל המלך שלמה
בלק בר אן בורגר
ניו יורק ניו יורק