מתכננים לבלות את סוף השבוע בירושלים? מחפשים מקומות שישלבו בין וייב מקומי, טעמים ירושלמיים ואלכוהול משובח? הגענו במיוחד לעיר הבירה, אכלנו, שתינו דרינק אחד או שניים, וחזרנו עם רשימה של מסעדות לא כשרות בירושלים הפתוחות בשישי-שבת. זה הזמן להתחיל לשיר - אוויר הרים צלול כיין...
"אחת מהמנות הכיפיות של הערב הייתה פורי במילוי אסאדו מפורק... המסמר של הערב היה מנת פסה – קראנצ'י, נימוח, חמוץ, חריף וקצת מתיקות. התפתיתי לבקש עוד אבל ידעתי שיש עוד מנות בדרך", זה רק קמצוץ מתוך החגיגה הקולינרית שהתחוללה בבטן של יונתן שטרנברג במסעדת סאטיה הירושלמית. אחרי 7 שנים שהוא גר בעיר שמאתגר למצוא בה מסעדה שפתוחה בסופי שבוע, הוא שמח לבקר במקום שגם הירושלמים וגם העולים אל העיר ישמחו לבלות בו
אין כמו אוויר הרים צלול כיין, כך שזו הזדמנות נהדרת להגיע לירושלים. אז אם הגעתם לבירה, כדאי שתזכרו שיש בה סצנה קולינרית חיה, בועטת ומעולה - כזו שלא כדאי לפספס. והפעם, ריכזנו המלצות על מסעדות לא כשרות בירושלים, כי לפעמים אתם מחפשים גם את זה!
"הגיע מגש עץ שכלל רצועות פילה רך, צלעות צלויות במידה הנכונה, שום אפוי ותפוחי אדמה קריספיים מבחוץ ורכים מבפנים שהוכיח לנו שהמטבח של סאטיה יודע להוציא תחת ידיו תוצרים מופלאים גם בתחום הבשרי..." היא בירושלים, היא לא כשרה, היא פתוחה בשבת והתפריט בה פשוט מוצלח. יעל ניישטוט מגיעה לסאטיה לארוחת יום הולדת לחתיך שלה
"כריך של סאטיה מורכב מצנימים של לחם טוב, פילה דג ים מטוגן ופריך עם סלט עגבניות וחריפות נעימה. באמת יופי של סנדוויץ' שמסתדר מצוין עם בירה קרה או כוס ערק-אשכוליות..." היא בירושלים, היא לא כשרה, היא פתוחה בשבת והתפריט בה פשוט מוצלח. יונתן שטרנברג מגיע לסאטיה של השף אילן גרוסי