מי מאיתנו לא נתקל בדילמה היכן לערוך את האירוע. ברית, בר מצווה, מסיבת רווקות, השקות ואפילו חתונה מתקיימים היום במסעדות ומעניקים לאורחים חוויה אינטימית, אוכל משובח לפי בחירה אישית ושירות מפנק. ריכזנו עבורכם כמה מסעדות מיוחדות ולא שגרתיות שידאגו לכם לאירוע בלתי נשכח
מסעדה כפרית היא אחד הקונספטים היותר מוצלחים - שהרי השילוב בין תפריט גדוש מטעמים שמייצר חוויה קולינרית מענגת לבין נינוחות כפרית אמיתית שמשרה שלווה ומאפשרת ליהנות מהמטעמים באופן עמוק במיוחד הוא מוצלח עד מאוד. יתרון נוסף של המסעדות הכפריות בארץ הוא שבסופו של דבר הן שוכנות סמוך למרחבים האורבניים, ודוגמה מצוינת לכך היא קליפטו (Kalipto) הרבגונית והחיננית.
מאז שהגשש החיוור העלו את השאלה האם דייג אוהב דגים טרם נמצאה תשובה חד משמעית ועדיין קיימים חילוקי דעות לגביה - אבל על דבר אחד אי אפשר להתווכח: ארמנדו (קדוש) אוהב דגים, ולא פחות מכך מתמחה בהכנתם והפיכתם למטעמים של ממש. בהתאם, אך טבעי שהמסעדן הוותיק המזוהה בעיקר עם דגים יפתח מסעדה אל מול הים - הכתובת המדויקת היא הרברט סמואל 88 תל אביב, ממש מול הטיילת היפהפיה ובסמוך לגן לונדון ששופץ וחודש - וגם העובדה שהיא נקראת על שמו אינה מפתיעה בהתחשב בכך שהמוניטין שלו כמומחה לדגים וכמי שמפיק מכל דג את המיטב גבוהים במיוחד.
מסעדת שף השוכנת בתוך מלון יוקרתי ומשקיפה אל נוף מהיפים בארץ, שמקבלת מדי יום חומרי גלם טריים ממשק חי צמוד, ממחלבה סמוכה ומהבוסתן והשדה במקום, והופכת אותם למעדני גורמה - אין פלא שמסעדת מוסקט מצפה הימים מככבת בכל רשימת מסעדות מומלצות בצפון.
הדרלה, או כפי שהיא נקראת בחיבה הדרל'ה, היא ביסטרו מוקפד המגיש את מיטב מטעמי המטבח הצרפתי בלב הגליל ובאחד המקומות היפים בו - אל מול אגם המונפורט הקסום.
ים הוא לא האסוציאציה הראשונה שעולה לנו בראש כשאנחנו מדברים על ירושלים, וגם מסעדת דגים ופירות ים לכאורה מתאימה יותר לאילת, אשדוד, תל אביב, נתניה ושאר ערים השוכנות לחוף ים - אולם דולפין ים היא ההוכחה האולטימטיבית שגם בעיר הבירה יכולה לפעול מסעדה המתמחה במאכלים שחומרי הגלם שלהם יודעים לשחות, ולא רק שיכולה לפעול אלא אף עושה זאת בהצלחה מזה עשרות שנים.
ישנם, באופן טבעי, הבדלים רבים למדי בין תל אביב לבין ראשון לציון, אבל גם לא מעט קווי דמיון ובפרט בתחום הקולינרי: כך למשל בשתי הערים ישנן לא מעט מסעדות שף, ואם להתמקד יותר הרי שבשתיהן תוכלו לאכול טוב, וכן לערוך אירוע פרטי או עסקי, במסעדת אווזים.
" פלטת בשרים שכללה את קבב הבית, צמד מדליוני פילה עסיסיים, סטייק אנטרקוט גדול וצלוי היטב, כמה נתחי פרגית מתובלים, צמד צלעות טלה גדולות ויפות..." דן תורן גילה את הבשרים של תרשיש 9, מסעדת גריל ישראלית משובחת באילת. נותר רק להגיע רעבים מאוד, השאר כבר בידיים טובות
פתח תקווה אולי לא נתפשת כמקום של חדשנות קולינרית או בליינות באופן כללי, אבל ברולו היא הוכחה נהדרת כי גם באם המושבות הלכאורה מנומנמת יש לאן לצאת ויש איפה לבלות ויש מסעדות שף שאפשר לאכול בהן טוב ואפילו טוב מאוד וגם לשתות ובאופן כללי ליהנות ממנעמי החיים.
לכאורה המרחק בין חבל טוסקנה שבטבורה של איטליה לבין אילת הוא גדול במיוחד, ואכן מבחינה גיאוגרפית מפרידים למעלה מ-2,600 ק"מ בין פירנצה, בירתה של טוסקנה, לבין עיר השמש הנצחית בדרומה של ישראל - אולם כשיושבים בחצר הקסומה של פסטורי האילתית המרחק מצטמצם ואף נעלם.