דולפין ים - דגים ופירות ים בירושלים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

ים הוא לא האסוציאציה הראשונה שעולה לנו בראש כשאנחנו מדברים על ירושלים, וגם מסעדת דגים ופירות ים לכאורה מתאימה יותר לאילת, אשדוד, תל אביב, נתניה ושאר ערים השוכנות לחוף ים - אולם דולפין ים היא ההוכחה האולטימטיבית שגם בעיר הבירה יכולה לפעול מסעדה המתמחה במאכלים שחומרי הגלם שלהם יודעים לשחות, ולא רק שיכולה לפעול אלא אף עושה זאת בהצלחה מזה עשרות שנים.

מיקום ושעות פעילות


מסעדת דולפין ים שוכנת באחד הלוקיישנים היפים של עיר הבירה, מדרחוב בן שטח, בליבו של האזור הציורי שכולל גם את השכונה הוותיקה נחלת שבעה ועוד מוסדות קולינריים רבים ובאופן כללי מקומות בילוי מושכים. הכתובת המדויקת היא שמעון בן שטח 9 ירושלים.

שעות הפעילות של המסעדה הן מדי יום, החל מ-12:00 ועד 23:00, ובהתאם לא תמצאו אותה ברשימות של מסעדות כשרות בירושלים.

מאז 1967 והעתיד עוד לפניה


ישנן כמה וכמה מסעדות בירושלים המתהדרות בוותק מרשים, אבל אין ספק ש"דולפין" היא אחד המקומות היותר מעוררי התפעלות בעיר הבירה - היא הוקמה בשנת 1967, אותה שנה בה חוברה לה ירושלים יחדיו וניתן האות לתנופת הפיתוח העצומה של העיר. מאז שומרת המסעדה על רמה גבוהה ועל פופולריות רבה, כך שלאורך כל ימות השבוע ושעות הפעילות תמצאו בה הן את תושבי העיר והן כאלה העולים אליה לרגל, בני כל הגילאים ובאופן כללי קהל מגוון להפליא.

התפריט של דולפין ים


באופן טבעי לעיצוב השיקי אך הלא יומרני ולאלגנטיות החמימה חלק נכבד בהצלחת המסעדה; כך גם למיקום האופטימלי שלה - אבל בסופו של דבר הסיבה העיקרית לכך ש"דולפין" מככבת ברשימות שונות של מסעדות מומלצות בירושלים מזה שנים כל כך רבות היא התפריט, שכאמור מבוסס על דגים ופירות ים.

ראשית, מסתבר שגם בירושלים ניתן למצוא דגה טרייה ופירות ים מובחרים, וזהו אחד הדברים שעליהם לא מתפשרים במסעדה - איכות חומרי הגלם. שנית, כל דג זוכה לטיפול מקצועי וכל מנה מוכנת עם המון אהבה, והדבר ניכר בתוצאה הסופית, ושלישית, גם מי שמעדיף את בשרן של חיות היבשה וגם מי שמעדיף מנות שכלל אין בהן בשר ימצא ב"דולפין" אופציות לטעמו.

בין הראשונות: שרימפס בטמפורה, אצבעות דגים מטוגנים, חצאי מולים מוקפצים ומוקרמים, פטריות ממולאות בבייבי שרימפס ומוגשות ברוטב שמנת, מרק פירות ים ועוד.

בין הדגים עליהם מבוססות מנות עיקריות: ברבוניות, לברק, מוסר, פורל, בס, דניס ועוד. ניתן לבחור בין גרסה אפויה לצלויה, בין כזו הכוללת את העצם לבין כזו שלא, ובין מבחר רטבים (לימון וצלפים, שמנת וחרדל, יין לבן ושום, ועוד).

מנות פירות ים לדוגמה: סרטנים קטנים רכים מטוגנים, קוקי סאן ז'אק ברוטב פטריות שמנת, סרטנים כחולים ברוטב יין לבן ורוקפור, שרימפס מקולפים במגוון רטבים, ועוד.

בנוסף ישנם ספיישלים ובהם למשל פילה פרידה ברוטב בשר סרטנים ושמנת.

מנות צמחוניות הן פסטות למיניהן (למשל ברוטב שמנת ופטריות) וישנן כאמור גם מנות בשריות - פילה בקר 300 גרם, חזה עוף בגריל המוגש עם נודלס, צ'ילי וירקות (מנה פיקנטית) ושניצל עגל בסגנון וינאי.

העסקיות המשתלמות


בימים ראשון עד שישי, בין השעות 12:00 ל-17:00, מוגשות במסעדה עסקיות משתלמות - 7 סלטים, פוקצ'ה, מנה עיקרית, כוס שתייה קלה וכוס שתייה חמה, והכל במחיר העיקרית.

אירועים עם טעם אחר


למסעדת דולפין ים גם קומת גלריה, נפרדת מהמסעדה עצמה, ובה מתקיימים אירועים של עד 65 חוגגים, אשר נהנים מהמבחר הרחב של דגים ופירות ים כמו גם מנות אחרות, אווירה יוקרתית וחמימה ושירות קשוב ומקצועי. כמו כן עומד לרשות מארגני האירוע, אישי או עסקי, ציוד מולטימדיה מתקדם במידה והם זקוקים לכך.