ג'וני ווקר חגג לאחרונה יום הולדת 200 אבל הוא עדיין בשיאו. לרגל האירוע מסכם אוהד רז מעמותת הוויסקי הישראלית, את קורותיו של האיש שתעשיית הוויסקי חייבת לו את הצלחתה
חיים גן מאמין שתעשיית היין הישראלית צריכה להתמקד כעת בדמרקציה, שיטה לקביעת תקנים למוצרים חקלאיים בין היתר לפי מוצאם הגיאוגרפי. בסוף השבוע הקרוב תתקיים אצלו טעימה של יינות יואב-יהודה למול יינות רמת הגולן שתבטא את הרעיון באופן מוחשי
ניר צוק חונך חדר יין, הטמפטיישן בר יוצאים בתפריט וויסקי מורחב ובמסעדת Messa משיקים ליין של קוקטיילים בטעמי ילדות. החדשות הכי חמות בעולם האלכוהול
קרפה דיאם הוא הבר הידוע בעיר בתור בר הומו-לסבי, או כמו שהבעלים אוהבים להגדיר אותו ''סטרייט פרנלדי''. אחרי ערב במקום ובתור סטרייטית, אני בהחלט יכולה להעיד שהרגשתי שהיו סופר-פרנדליים אתי
הכוסות מתרוקנות באיטיות ובתיאום כמעט מושלם. בזמן שהן מתרוקנות חלל הבר המוארך דווקא מתמלא. זהו ליל שלישי ובו, כפי שמעיד הפוסטר, ''הבנות של הצ'ייסר תופסות פיקוד''
בעוד שבועיים תתקיים במשתלות גבעת ברנר תחרות כובשי הזיתים החובבים בישראל. לקראת התחרות מספקת המשתלה כמה טיפים ראשונים למי שרוצים אבל פוחדים להצטרף לקהל ההולך וגדל של כובשים ביתיים. כיצד לכבוש זיתים ביין
יונתן ישי מעמותת הוויסקי מסכם את אירועי 2005 בזירת הוויסקי ויש כאלה מתברר לא מעט: תאגידים משתלטים זה על זה, מזקקות סקוטיות נרכשות על ידי צרפתים, וזה עוד לפני שהשוק הסיני אמר את דברו. סערה בכוס וויסקי? שפטו בעצמכם
אין קול אופייני יותר לסילבסטר מזה של הפקק הנחלץ מבקבוק שמפניה, באנחה חרישית או בבום גדול המלווה ברסס קציפתי של יין מבעבע. אבל איך בוחרים את סוג השמפניה? כמו תמיד ביום פקודה, חיים גן, איש הענבים, נחלץ לעזרתנו
נראה לי שתומר, הברמן של הגוזניק פאב, חושב שאני ממש תינוקת אם הוא הצליח לשכר אותי בשלושה קוקטיילים עלובים של בחורות. מה לעשות, ככה אני, יש לי קיבולת אלכוהול של ילדה בת ארבע, וברמנים יכולים לעשות בי כרצונם
הטורטייה היתה קלילה וטרייה אבל מנת השרימפס היתה מעולה. לא להאמין מה שטיפת אניס ברוטב יכולה לעשות. טוסטים קטנטנים עזרו לנו לחסל סופית את הרוטב המעולה ולהשאיר צלחת נקייה כמו שכל אמא פולנייה היתה שמחה למצוא.
יש דרכים שונות לשתות וויסקי אומר יונתן ישי, עם קרח, מים ויש אפילו מחללי קודש ששותים אותו עם קולה, אבל מתברר שדווקא לכוס השפעה מכרעת על הטעם. בראשון הקרוב יתקיים במסעדת ''איש הענבים'' ערב טעימות וויסקי בכוסות רידל. הזדמנות להתוודע לצד המקצועי של הטעימה.
חיים גן, איש הענבים, מתגייס למשימה לאומית: ביעור הבערות בכל מה שקשור ליין. את הכתבה הראשונה בסדרה הוא מקדיש ל- T.C.A, פגם חריף ביין שמקורו בחביות עץ אלון ובפקקי שעם. לא שמעתם עליו מעולם? זה בדיוק העניין.
לפני 150 שנה בדיוק סווגו 61 היינות הגדולים של בורדו לפי דרגות איכות. מאז, איבדה הרשימה הרבה מהרלוונטיות שלה, קובע חיים גן, ובכל זאת ניתן עדיין לעשות בה שימוש מושכל.
יינות הבוז'ולה יוצאים לשוק כל שנה בתאריך מדויק בכל העולם: ביום רביעי השלישי של חודש נובמבר בחצות בדיוק. גיא סופר, חובב יין וטועם סקרן, הגיע ברביעי האחרון בחצות לחנות המשקאות של חינאווי ביפו, טעם, התרשם והנה המלצותיו.
מיליוני חובבי יין מחכים ליום רביעי בשבוע השלישי של חודש נובמבר לשעה 00:00 בדיוק. באותו הרגע בדיוק, ולא דקה אחת לפני ייפתחו מיליוני בקבוקי יין ברחבי העולם ומיליוני אנשים יחלו לטעום את הבוז'ולה ויינות הביכורים של הבציר האחרון.
הוא שואל מה אני אוהבת, ואני עונה: ''מתוק ולא חזק מדי'', ומקבלת ''רוסי שחור'', שהוא משקה לא חזק אבל חזק מאד.
בטמפטיישן יחגגו השבוע את ליל כל הקדושים, ההאלווין, בתיאטרליות המתבקשת: תפאורת שדים, שלדים וגולגלות, תפריט אפלולי במיוחד וכמובן, תחרות התחפושת המפחידה. לא לבעלי לב חלש.
עפר אדרעי, יצרן בירה ביתית וחובב יין ואלכוהול, מנסה לפענח את סוד הקסם שבייצור בירה ביתית ומוסיף טיפים למי שרוצים לנסות בעצמם.
המומחה שלי מחכך ידיו בהנאה נוכח המנות הראשונות המוגשות לנו וניגש לעבודה. יותר משהוא אוהב פויקה הוא אוהב בשר, ואנחנו מתחילים לטעום ממחבתות הברזל הלוהטות. הראשונה מכילה Jinja, פטריית פורטובלו, פלפל אדום ותרד טרי קלויים. בשנייה, סינטנה - ריבועי סינטה צלויים, אבל הלהיט האמיתי הם ה- Cape burger, בורגרים קטנים מבשר בקר וכבש.
עוד פרק ביומן הבילויים הלילי של נועה שחר, שהפעם קפצה לפתיחה של סמואל, הבר החדש בנחלת בנימין המאיים להפוך למקום החם של החורף.
איזה יין כדאי לשתות עם אילו מאכלים? חיים גן, ''איש הענבים'' מיפו, מתאים יינות לסעודת ראש השנה.
אחרי שבע שנים טובות במונטיפיורי עובר מועדון הדיוה לרחוב הרכבת 72 ומתכונן לשבע שנים טובות עוד יותר. הצצה למועדון הדראג הכי לוהט במזרח התיכון.
לנשנושי בר אנחנו זוללים טבעות קלמארי עם רוטב צ'אטני פלפלים ולימון וקרפצ'יו בקר בבלסמי ופרמזן מגורד. אלו מנות בר נהדרות, אבל כדאי מאד לדעת שננה מציעה תפריט מסעדה לכל דבר והיא פתוחה גם משעות הצהריים לארוחות עסקיות.
תיקחי אותי הרבה ליפו מעכשיו, טוב? אתה מבקש. לא ידעת שיש כאן כאלה מקומות מיוחדים. אתה מבקש עוד וויסקי ואנחנו שוקעים שוב במנוחה ובקסם של הג'פה בר.
ניר גאון ויונתן שי מעמותת הויסקי, מגלים מה הפך את המשקה לסמל מעמד ומי הם שותי הויסקי החדשים.