מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

הכינותי מראש


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

    עפר אדרעי, יצרן בירה ביתית וחובב יין ואלכוהול, מנסה לפענח את סוד הקסם שבייצור בירה ביתית ומוסיף טיפים למי שרוצים לנסות בעצמם.

לאפשרות הייצור של בירה בבית התוודעתי לפני כחמש שנים. מאז, הפכתי בעיני מכרי למשוגע לעניין אבל לפני כשנתיים נדהמתי לגלות שחובבים כמוני יש בארץ לא מעט. הגילוי היה בתחרות הבירה הביתית שהתקיימה בפאב נורמה ג'ין בחסות מועדון יצרני הבירה הביתית בארץ.

השאלה הראשונה שצריך לשאול את עצמו כל מי שהרעיון לייצר משקה אלכוהולי בבית קוסם לו, היא למה דווקא בירה ולמה בירה ביתית?. התשובה הפורמלית היא הבריאות בדגנים ובשמרים, הטריות במניעת הפסטור והעושר בטעמים ובתהליך הייצור הלא מסונן. את התשובה הבלתי פורמלית כבר נתתי. אני בין ה''משוגעים'' לדבר.

ייצור בירה ביתית הוא פשוט וקל בעיקר למי שמחליט לייצר מקיט מוכן. הקיט מגיע בצורת פח שימורים שמכיל לתת (שעורה שהונבטה) במשקל של 1.5 קילוגרם הנראית כנוזל דבשי. בתוך הנוזל כבר קיימת הכשות שנותנת לבירה את המרירות. הקיט מכיל גם שקית שמרים נפרדת במשקל של 20 גרם, שתפקידם להפוך את הלתת לאלכוהול ופחמן דו חמצני.

אופן ההכנה:
1. מרתיחים כ-20 ליטר מים במשך מספר דקות ומוסיפים את תוכן הקופסה לתוך המים תוך בחישה.
2. ממיסים את שאריות תמצית הלתת שבקופסה עם מעט מים חמים ומוסיפים לסיר.
3. מוסיפים קילו סוכר לבן וממשיכים לבחוש. כדי למנוע טעמי לוואי ניתן להשתמש בתמצית לתת יבש בצורת אבקה או סוכר תירס.
4. ממשיכים להרתיח את הנוזל עוד כ- 20 עד 30 דקות. רצוי לא לכסות את הסיר על מנת למנוע גלישה. מכבים את האש, מכסים את הסיר ומניחים לנוזל להתקרר.
5. בזמן שהסיר מתקרר, מחטאים את מיכל ההתססה בעזרת תמיסת פוטסיום מטהביסולפיט.
6. לאחר שהנוזל בסיר התקרר לטמפרטורה של 18-24 מעלות צלזיוס, שופכים אותו למיכל ההתססה. נפח הנוזל בשלב זה צריך להיות כ- 20 ליטר. (את המשקל הסגולי של הנוזל בודקים בעזרת ההידרומטר (מד צפיפות הנוזל). המשקל הסגולי בשלב זה צריך להיות 1.035 עד 1.045. במידה והבדיקה מראה שהמשקל הסגולי נמוך, יש להוסיף עוד מים עם סוכר. באם המשקל גבוה, יש להוסיף מים רתוחים ומצוננים ולהגיע לכמות הנוזל הסופית של 23 ליטר).
7. לתוך חצי כוס מים רותחים מוסיפים כחצי כפית סוכר ומניחים למים להתקרר עד 38 מעלות צלזיוס. מוסיפים את השמרים, ממתינים 15-20 דקות ומערבבים. את תמיסת השמרים שופכים למיכל ההתססה, מכסים את המיכל ומניחים אותו במקום הקריר והחשוך ביותר בבית לאחסון. הטמפרטורה הרצויה היא 16-20 מעלות צלזיוס.
8. לאחר כשבוע בודקים את משקלו הסגולי של הנוזל בעזרת ההידרומטר, המשקל הסגולי צריך להיות נמוך מ- 1.010 וטעם הבירה ''שטוח'', ללא בועות גז וללא מתיקות כלל (בתחילת תהליך התסיסה הבירה מעט מתוקה).
9. כאשר המשקל הסגולי הגיע לרמה הרצויה, מוסיפים כ- 100 - 150 גרם סוכר לכל הכמות של הנוזל במיכל.
10. מכניסים את הבירה לבקבוקי בירה ומשאירים מרווח של שלושה עד ארבעה סנטימטר בצוואר הבקבוקים על מנת לאפשר לבירה להמשיך לתסוס. פוקקים את הבקבוקים בפקקי כתר ומניחים במקום קריר וחשוך לעשרה ימים לפחות (ניתן להשתמש גם בבקבוקי פלסטיק של מים מינרלים).
11. לפני ההגשה מקררים את הבירות לטמפרטורה של 13-15 מעלות צלזיוס.