שעת הבוז'ולה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

  מיליוני חובבי יין מחכים ליום רביעי בשבוע השלישי של חודש נובמבר לשעה 00:00 בדיוק. באותו הרגע בדיוק, ולא דקה אחת לפני ייפתחו מיליוני בקבוקי יין ברחבי העולם ומיליוני אנשים יחלו לטעום את הבוז'ולה ויינות הביכורים של הבציר האחרון.

ממש בימים אלה מטיסים עשרות מטוסים מיליוני בקבוקי יין למדינות רבות מסביב לגלובוס.
מיליוני חובבי יין חיכו ליום רביעי בשבוע השלישי של חודש נובמבר לשעה 00:00 בדיוק.
ומה קורה אז, אתם שואלים, אז ככה: באותו הרגע בדיוק, ולא דקה אחת לפני (קנסות גבוהים צפויים לעוברים על ההסכם) ייפתחו מיליוני בקבוקי יין ברחבי העולם ומיליוני אנשים יחלו לטעום את הבוז'ולה ויינות הביכורים של הבציר האחרון. (באזורים חמים לגידול ענבי יין כבר הושקו יינות הביכורים).

רגע לפני שאתם רצים למסיבות ההשקה לשתות, לטעום ולקנות, יש מספר דברים שכדאי לדעת:

- בוז'ולה הוא שמו של כפר באזור גבעות יפהפה בחבל בורגונדי שבמזרח צרפת, אזור שעליו נאמר שיש בו יותר גפנים מאנשים .

- כמות הכרמים בחבל זה נאמדת ב- 220,000 דונם והזן השולט בהם הוא הגמאי השחור ממנו מיוצרים יינות הבוז'ולה .

- בכדי לייצר את יינות הבוז'ולה משתמשים בתסיסה מיוחדת הנקראת ''השרייה קרבונית''
''תסיסה פחמתית''.

- יינות הביכורים בכלל ויינות הבוז'ולה-נובו בפרט אינם מיועדים להשביח בבקבוקים אלא לשתייה מידית ולא יאוחר מ-3 חודשים מיום חשיפתם.


רצוי להבדיל בין ארבע קטגוריות שונות של יינות הבוז'ולה:

1. בוז'ולה נובו- יוצא בשבוע השלישי של נובמבר ומיועד לשתייה עד חודשיים שלושה מיום ההשקה.
2. בוז'ולה- יוצא לשוק מעט מאוחר יותר, כאשר בזמן זה הייננים משקיעים יותר בטעמו של היין. מומלץ לשתייה עד שנה מיום הבקבוק.
3. בוז'ולה וילאז'- מיוצר מענבים הגדלים באזור מוגדר בצפון בוז'ולה. יחזיק מעמד שנתיים ויותר אך המלצתי היא לשתות בשנה הראשונה.
4. בוז'ולה מובחר (cru)-יינות אשר עוברים לעתים השתבחות בחבית עץ אלון וניתן לשמור אפילו יותר מ-10 שנים. מומלץ לפתוח רק לאחר שנתיים השתבחות בבקבוק.

את הצלחת הבוז'ולה מייחסים לג'ורג' דובף, מלך הבוז'ולה, שהצליח לקדם יין פשוט יחסית בעלויות נמוכות (ללא חבית, ומימוש מחיר קניית הענבים ומכירתם כמוצר מוגמר לאחר חודשים בודדים) וכל זאת באמצעות שיווק מבריק לפיו משיקים את היין ביום ובשעה מדוייקים בכל רחבי העולם. לרוב התוויות המכבדות את כלי הקיבול הינן אביביות ומשופעות בצבעים חמים ורעננים.

הגשה: את יינות הביכורים והבוז'ולה יש להגיש מצוננים לטמפרטורה של 12 מעלות.

עלות: עקב עלויות ההטסה, יינות הבוז'ולה לרוב לא נותנים תמורה הולמת בעד הכסף.

המלצה: היין לבישול הכי שווה שאני מכיר, הכי פירותי ומשופע בטעמים עזים של זגים צעירים הנחשקים ע''י בשלנים הוא הבוז'ולה.

תשר: לרגישים לחומצה גופרתית מומלץ לחדרר את היין לשם אוורורו.

ולסיום, חגיגות הבוזולה הינן סיבה שווה למפגש עם חברים על כוס יין וחריץ גבינה.

איש הענבים
מזל שור 9, יפו העתיקה
טלפון: 5180533 – 03


B2