מרק דלעת וקוקוס תאילנדי
- מתאים ל: 5 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון למרק דלעת וקוקוס תאילנדי ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 2 שיני שום מעוכות
- 4 בצלים קטנים (שלוט) קצוצים דק
- 1 גבעול לימונית (lemon grass) קצוץ
- 2 צ´ילי ירוקים ללא גרעינים
- מלח
- 1/2 2 כוסות של ציר מרק עוף
- 450 גר´ דלעת חתוכה לקוביות גדולות של כ-2 ס"מ
- 2 קופסאות של חלב קוקוס
- 1 כפית סוכר
- 115 גר´ רצועות עוף דקות, דג סלמון או פירות-ים
- 2 פלפלים אדומים ללא גרעינים חתוכים לעיגולים, לקישוט
- 10-12 עלי בזיליקום לקישוט
אופן ההכנה
מכניסים לבלנדר את השום, את הבצלים, את הלימונית, את הפלפל הירוק ואת המלח.
מרתיחים בסיר גדול מרק עוף ומביאים לרתיחה. מוסיפים את התערובת שהכנו עד שהיא נמסה במרק.
מוסיפים את קוביות הדלעת ומבשלים 10-15 דקות עד שהדלעת מתרככת.
מוסיפים את חלב הקוקוס ומחממים. מוסיפים סוכר ומלח.
מוסיפים את העוף, את הדג או את פירות הים (בהתאם לבחירה), וממשיכים לבשל עד שהם מוכנים.
מקשטים בעיגולי פלפל אדום ועלי בזיליקום, ומגישים
הערות
המתכון באדיבות אתר הסטודיו של דליה
קישורים:הסטודיו של דליה