מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני עוגות > עוגת תפוחים עם פירורים

עוגת תפוחים עם פירורים

עוגת תפוחים עם פירורים

תיאור המתכון

עוגת תפוחי עץ עם פירורים- 3 שכבות:
בתחתית העוגה יש בצק מתוק, מעל זה תפןחים והכי למעלה פירורים. קל להכנה וטעים...

מרכיבים

אופן ההכנה

מערבבים את כל החומרים לבצק. משמנים את התבנית עם מרגרינה.
בעזרת אגרוף משטחים את הבצק לכל התבנית.
מפזרים על הבצק מעט פירורי לחם, כדי שהנוזלים מהמלית של תפוחי העץ לא יהפכו את העוגה לרטובה.
מגרדים תפוחי עץ מערבבים עם קצת קינמון וסוכר, ושמים מעל הבצק. אפשר לשים שוב פירורי לחם (אם רטוב מדי).
הכנת פירורי הבצק:
מערבבים במיקסר את החומרים עד שנהיה בצק. לוקחים גושים ומפוררים לפירורי בצק מעל המלית. כשהכל מכוסה מכניסים לתנור בחום 160 מעלות למשך כ- 40 דק'. כשהפירורים משחימים- העוגה מוכנה.

הערות

מתכון ביתי לעוגת תפוחי עץ. מתוקף היותו ביתי החומרים הם לפי הערכת הבשלן:
אפשר לשים יותר תפוחים ופחות סוכר. אצלנו בבית שמים אפילו 1.5 ק''ג תפוחי עץ.
כמו כן- אפשר לשים יותר אבקת אפיה לקבלת מרקם ספוגי ואפשר לשים פחות ואז המרקם יותר ביסקוויטי.

תגובות

  1. 30גר' מרגרינה לעוגה אחת?? מוגזם!!!!! זיוה (26/01/2009 14:40:00)
  2. איזה מתכון מסובך שלומי (22/07/2011 04:13:00)
    אני מעדיף מתכונים פשוטים יותר