עוגת תפוחים עם פירורים
- מתאים ל: 25 מנות
- זמן הכנה: שעה ורבע
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
עוגת תפוחי עץ עם פירורים- 3 שכבות:
בתחתית העוגה יש בצק מתוק, מעל זה תפןחים והכי למעלה פירורים. קל להכנה וטעים...
מרכיבים
- לבצק:
- 150 גרם מרגרינה
- 2 כוסות קמח
- 2 ביצים
- 1/2 אבקת אפיה (אם שמים יותר יש מרקם ספוגי ואם פחות המרקם יותר ביסקוויטי)
- 1 כפית וניל
- מעט רום (למי שאוהב)
- 3/4 כוס סוכר
- מעט פירורי לחם
- קליפת לימון בינוני מגורדת
- מיץ מחצי לימון
- למלית:
- 1 ק''ג תפוחי עץ חמוצים (גראנד או יונתן)
- קינמון
- 1-2 כף סוכר
- לפירורים:
- כוס קמח
- 3/4 כוס סוכר
- 150 גרם מרגרינה
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים לבצק. משמנים את התבנית עם מרגרינה.
בעזרת אגרוף משטחים את הבצק לכל התבנית.
מפזרים על הבצק מעט פירורי לחם, כדי שהנוזלים מהמלית של תפוחי העץ לא יהפכו את העוגה לרטובה.
מגרדים תפוחי עץ מערבבים עם קצת קינמון וסוכר, ושמים מעל הבצק. אפשר לשים שוב פירורי לחם (אם רטוב מדי).
הכנת פירורי הבצק:
מערבבים במיקסר את החומרים עד שנהיה בצק. לוקחים גושים ומפוררים לפירורי בצק מעל המלית. כשהכל מכוסה מכניסים לתנור בחום 160 מעלות למשך כ- 40 דק'. כשהפירורים משחימים- העוגה מוכנה.
הערות
מתכון ביתי לעוגת תפוחי עץ. מתוקף היותו ביתי החומרים הם לפי הערכת הבשלן:
אפשר לשים יותר תפוחים ופחות סוכר. אצלנו בבית שמים אפילו 1.5 ק''ג תפוחי עץ.
כמו כן- אפשר לשים יותר אבקת אפיה לקבלת מרקם ספוגי ואפשר לשים פחות ואז המרקם יותר ביסקוויטי.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
תגובות
-
30גר' מרגרינה לעוגה אחת?? מוגזם!!!!!
זיוה
(26/01/2009 14:40:00)
-
איזה מתכון מסובך
שלומי
(22/07/2011 04:13:00)
אני מעדיף מתכונים פשוטים יותר