עוגת תפוחים פירורים
- מתאים ל: 12 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
עוגת תפוחי עץ עם פירורים. מתכון מוצלח- ניסינו לפני שבוע והצליח מאוד
מרכיבים
- 3 תפוחים מסוג גרנד
- חצי כפית קינמון
- חצי כפית ציפורן
- חצי כוס סוכר
- לבצק פירורים:
- חצי כוס סוכר
- 100 גרם חמאה
- כוס קמח
- תבנית מלבנית או עגולה 20-25 ס''מ
אופן ההכנה
1. תקלפו את התפחים- לרוקן את האמצע ולפרוס לפרוסות עבות.
2. מערבבים קינמון ציפורן, וסוכר ומוסיפים את התפוחים. להמשיך עד שפרוסות התפוחים לגמרי עטופות בציפוי.
3. בצק פירורים: שמים את כל החומרים במעבד מזון עד לקבלת בצק פירורי (אפשר גם לעבד את החומרים בידיים). מחלקים את הבצק לשני חלקים.
4. מרדדים חלק אחד מהבצק עד שמתקבל מרקם אחיד, משטחים בתבנית משומנת.
5. מעבירים את התפוחים לתבנית, מניחים מעל הבצק. את החלק השני של הבצק מפוררים מעל שכבת התפוחים.
לשים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, 40 דק'.
הערות
טעים, נפלא.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
תגובות
-
מתכון נוראי...
ג.ל
(10/10/2009 19:54:00)
מתכון מזעזע... גם מתוק הרבה יותר מדי וגם מרקם רטוב וריבתי. 8 אנשים - ואף אחד לא לקח יותר מביס אחד. אכזבה...