עוגת תפוחים
- מתאים ל: 20 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון ל- עוגת תפוחים,
ממרכיבים טבעיים בלבד, מתאים לצמחונים.
מרכיבים
- לבצק :
- ¾ כוס קמח מלא
- ¾ כוס קמח לבן
- כפית אבקת אפייה
- ¼ כוס מים
- 4 כפות סוכר
- 100 גרם מרגרינה
- 4 תפוחים (לא חמוצים)
- 20 גרם מרגרינה
- 5 כפות סוכר
- 2 כפות מים
- כף וחצי קינמון
אופן ההכנה
לשים לבצק את הקמח, אבקת האפייה, המרגרינה, הסוכר והמים.
משטחים 2/3 מהתערובת על תבנית משומנת (מתאים לתבנית עגולה מס' 26) ואופים בחום בינוני 20 דקות.
בינתיים קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות.
ממיסים במחבת 20 גרם מרגרינה, 5 כפות סוכר וכף מים, ומוסיפים את קוביות התפוחים.
מוסיפים כף וחצי קינמון, מערבבים, ואחרי כ-7 דקות, לאחר שהתפוחים התרככו באופן חלקי, מסירים מהאש.
יוצקים את התערובת לתבנית, על הבצק המוזהב, ומפוררים את תערובת הבצק שנותרה מעל פיסות פיסות.
אופים חצי שעה בחום בינוני.
הערות
המתכון באדיבות אתר אנונימוס
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
קישורים:אתר אנונימוס