עוגת תפוחים ממש טעימה
- מתאים ל: 15 מנות
- זמן הכנה: 40 דקות הכנות, ועוד שעה בתנור
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מה שנחמד בעוגה הזו,
זה שהיא עשויה ממרכיבים שבטוח יש לכם בבית...
והיא גם קלה מאוד להכנה.
אז יאללה...
מרכיבים
- 8 תפוחים פרוסים לפרוסות גסות (אפשר לקלף, לא חייבים)
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 כפות סוכר
- חצי כוס צימוקים
- כפית קינמון
- לבצק:
- 150 גרם מרגרינה
- כוס וחצי קמח
- חצי כוס סוכר
- כפית אבקת אפיה
- לפיזור מעל העוגה (אופציונלי):
- חופן שקדים (ללא מלח) קצוצים גס
אופן ההכנה
מבשלים עד כדי ריכוך קל
את התפוחים החתוכים, 2 כפות מיץ לימון, 2 כפות סוכר, חצי כוס צימוקים וכפית קינמון.
(זה אמור לקחת כ- 20-30 דקות).
בצק: לשים את כל המרכיבים הרלוונטיים (ביד או במיקסר), עד לקבלת ''בצק פירורים''.
משאירים בצד חצי מהבצק.
משמנים תבנית קלות.
מהדקים את החצי השני לתבנית (שכבה דקה של בצק).
מניחים על הבצק את תערובת התפוחים (ללא נוזלים, עד כמה שניתן).
מעל התפוחים מפזרים פירורים מהבצק שהשארנו בצד.
אופציונלי: מפזרים חופן שקדים קצוצים גס מעל הכל.
מכניסים לתנור, ב- 180 מעלות, למשך כשעה או עד שהפירורים מזהיבים.
מניחים את העוגה להתקרר (אם היא יצאה מעט ''רטובה'', זה ''מייבש'' אותה).
הערות
עדיף להשתמש בתפוחים ירוקים.
ניתן להשתמש גם בצהובים, ואז העוגה יוצאת עוד יותר מתוקה.
העוגה הזו הולכת אחלה גם עם כדור גלידת וניל בצד.
בתאבון !
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר