מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני עוגות > עוגת תפוחים ממש טעימה

עוגת תפוחים ממש טעימה

עוגת תפוחים ממש טעימה

תיאור המתכון

מה שנחמד בעוגה הזו,
זה שהיא עשויה ממרכיבים שבטוח יש לכם בבית...
והיא גם קלה מאוד להכנה.
אז יאללה...

מרכיבים

אופן ההכנה

מבשלים עד כדי ריכוך קל
את התפוחים החתוכים, 2 כפות מיץ לימון, 2 כפות סוכר, חצי כוס צימוקים וכפית קינמון.
(זה אמור לקחת כ- 20-30 דקות).

בצק: לשים את כל המרכיבים הרלוונטיים (ביד או במיקסר), עד לקבלת ''בצק פירורים''.

משאירים בצד חצי מהבצק.
משמנים תבנית קלות.
מהדקים את החצי השני לתבנית (שכבה דקה של בצק).
מניחים על הבצק את תערובת התפוחים (ללא נוזלים, עד כמה שניתן).
מעל התפוחים מפזרים פירורים מהבצק שהשארנו בצד.

אופציונלי: מפזרים חופן שקדים קצוצים גס מעל הכל.

מכניסים לתנור, ב- 180 מעלות, למשך כשעה או עד שהפירורים מזהיבים.

מניחים את העוגה להתקרר (אם היא יצאה מעט ''רטובה'', זה ''מייבש'' אותה).

הערות

עדיף להשתמש בתפוחים ירוקים.
ניתן להשתמש גם בצהובים, ואז העוגה יוצאת עוד יותר מתוקה.

העוגה הזו הולכת אחלה גם עם כדור גלידת וניל בצד.

בתאבון !