בטטה אפוייה נוסח אמא
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לבטטה אפוייה נוסח אמא ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 4 יח' בטטה אדומה ויפה או 4 פרוסות בעובי 2 ס"מ.
- 4 כפות דבש .
- 4 קוביות ג'ינג'ר דורות.
- 4 כפות סוכר חום.
- קינמון
- 4 פיסות נייר כסף לעטיפת המנה
- מעט מעט פילפל שחור (רק לעקיצה).
אופן ההכנה
לערבב את הדבש והג'ינג'ר.
בכל פיסת נייר מניחים במרכז מנת בטטה ומעל יוצקים את תערובת הדבש והג'נג'ר
בצורה שווה ומורחים.
מעל הבטטה מפזרים את הסוכר, טיפה פילפל ומעט קינמון סוגרים ואופים בתנור חם ב
–°200 במשך 15 דק' וממשיכים עוד כ 30 דק' בחום °160.
אם הבטטה שלמה מומלץ לחרוץ שתי וערב סביב לספיגת הטעמים.
הערות
המתכון באדיבות השף ויקטור כהן, ''דורות – מוצרי שום ותיבול''
- מתאים להכנה עם ילדים
- צמחוני
- כשר