פשטידת עלי מנגולד

פשטידת עלי מנגולד

תיאור המתכון

פשטידה נהדרת של עלי מנגולד ועגבניות, מעולה בתור מנה ראשונה ואפילו כמנה מרכזית באירוע. מתכון נפלא ופשוט להכנה!

מרכיבים

אופן ההכנה

מערבבים במהירות את החומרים, מרדדים בתוך תבנית פיירקס עגולה של פשטידות ומחוררים את הבצק (כדי שלא יתפח). מניחים במקרר כשעה.
שוטפים היטב את עלי המנגולד. שמים בסיר רבע כוס שמן ומעליו מניחים את עלי המנגולד על אש חזקה, עד שהעלים מוציאים את כל המים.
שופכים את העלים במסננת, ומחכים שיתקררו.
חותכים את הבצל לקוביות ומטגנים עד הזהבה.
חותכים וקוצצים את עלי המנגולד, מוסיפים מלח ופלפל.

בסיר אחר מבשלים את העגבניות, שני השום, האורגנו, המלח, הפלפל והשמן, עד ששליש מהרוטב מתאדה.

אופים את תחתית הבצק כ- 15 דק' בחום של °180.
שמים שכבות של מנגולד ורוטב עגבניות: מתחילים בעלי מנגולד, ומסיימים ברוטב העגבניות.
מפזרים את השקדים הטחונים ואופים עוד 30 דק'.

תגובות

  1. תיקון במתכון זייטמן אביבה (09/09/2008 14:31:00)
    בחומרים לבצק כתוב 300 גר מלח- לדעתי צריך להיות קמח או שאולי אני טועה ?