סלט ירוק
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
סלט ירוק עם טבעות תפוחי עץ פריכות בויניגרט דבש ורימונים
המנה מיוחדת לראש השנה
מרכיבים
- קערת עלי סלט טריים (בייבי וחסה צבעונית)
- 20 עגבניות שרי חצויות
- 1 בצל סגול חתוך לרצועות
- 2 תפוחי עץ גרנד מגולענים וחתוכים לטבעות
- 4 כוסות חומץ בן יין לבן
- 2 כפות דבש
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפיות חומץ רימונים
- 1 כפית שום כתוש
- 1 כפית חרדל דיג'ון + גרגרים
- מעט מלח
- מעט פלפל
- ענף רוזמרין
- 1/2 2 כוסות קמח
- 2 ביצים
- 1/2 כוס בירה בהירה
- כף קינמון
- שמן לטיגון עמוק
- 1/2 כוס קשיו קלויים
- 1/2 כוס גרגרי רימונים
אופן ההכנה
להכנת הרוטב, שמים את כל החומרים במעבד מזון, ומעבדים עד קבלת ויניגרט חמצמץ מתקתק.
שמים את עלי הסלט ושאר הירקות בקערת הגשה ויוצקים מעל את רוטב הויניגרט.
מערבבים את כל חומרי בצק הבירה (קמח, ביצים, בירה) ומחממים שמן לטיגון. תובלים את טבעות התפוחים בבצק הבירה, ויוצקים לשמן החם עד שהבצק זהוב.
מסדרים את התפוחים סביב הסלט, ולבסוף מפזרים מעל את הקשיו הקלוי וגרגרי הרימון ומגישים
הערות
המתכון באדיבות השף ישראל בכר, ממסעדת אלדד וזהו
- מתאים להכנה עם ילדים
- צמחוני
- כשר
קישורים:לאתר מסעדת אלדד וזהו
תגובות
-
סלט ירוק
מיקי
(05/10/2005 15:46:00)
יש טעות במתכון: כמות החומץ צ''ל 4 כפיות ולא 4 כוסות
-
בקטנות..
אחוה ירדני
(16/05/2007 10:32:00)
מתכון מעניין, מגוון. המון עבודה.
אבל למה ''תובלים'' ולא ''טובלים'' את התפוחים?
יש לנו עברית אחת!
בהצלחה