מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

גפילטע פיש מסורתי

גפילטע פיש מסורתי

תיאור המתכון

מאכל חג יהודי מסורתי מן המטבח המזרח אירופי

מתכון פולני מבית אמא, שעובר בירושה מדור לדור כבר מעל ל-60 שנה

מרכיבים

אופן ההכנה

מנקים את הדג (ראש וקרביים)
חותכים מהקרפיונים 4-5 פרוסות בעובי 2.5 ס''מ, ואת שאר הקרפיונים טוחנים פעמיים
טוחנים 8 יח' מהבצלים
מוסיפים לדגים הטחונים את הביצים, הבצל הטחון, קמח המצה, המלח, הפלפל והסוכר
מערבבים את כל החומרים יחד ומצננים במקרר כשעה
ממלאים סירים של 10-8 ליטרים, חצי מתכולתו מים + 4 בצלים + 4 גזרים
מתבלים במלח, פלפל וסוכר לפי הטעם, ומרתיחים
מוציאים את תערובת הדגים מהמקרר, ממלאים את ראשי הדגים ופרוסות הקרפיון בתערובת, ומהשאר יוצרים קציצות בגודל הרצוי ומבשלים כשעתיים

הערות

ניתן לאכול חם או קר
הטריות נשארת עד כ-3 ימים

המתכון באדיבות השפים בתיה יום-טוב וקובי יזרעאלו קפה בתיה


קישורים:
לאתר קפה בתיה
המתכון באדיבות
מסעדת בתיה קפה מסעדה החשמונאים 95, תל אביב הצג טלפון

תגובות

  1. תחרות אכילת גפילטע פיש הפולני (29/09/2008 17:25:00)
    http://www.nrg.co.il/online/12/ART/991/650.html