ראש השנה: גלידת דבש וזעפרן עם תלתלי קדאיף בחמאה
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לראש השנה: גלידת דבש וזעפרן עם תלתלי קדאיף בחמאה ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- מיכל (250 גר) שמנת מתוקה 42%
- כוס חלב (250 מ''ל)
- 1/2 כוס דבש (150 גר)
- 5 חוטי זעפרן
- 6 חלמונים
- 1/3 כוס סוכר (70 גר)
- לשערות הקדאיף:
- 50 גר' חמאה
- חופן שערות קדאיף טריות
- 1/4 כוס סוכר (50 גר)
אופן ההכנה
מחממים בסיר את השמנת המתוקה, החלב, הדבש והזעפרן עד לסף רתיחה ומסירים מהאש. מצננים מעט.
טורפים את החלמונים והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה, מוזגים מעט מתערובת החלב החמה אל תוך החלמונים תוך ערבוב.
מוזגים את תערובת החלמונים בחזרה לתוך סיר החלב ומבשלים על אש נמוכה, תוך כדי בחישה מתמדת כ-3 דקות. מצננים היטב ומעבירים למכונת גלידה. מפעילים את המכונה כ-1/2 שעה עד שמתקבלת גלידה תפוחה ואווירירית.
ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את שערות הקדאיף והסוכר ומטלטלים היטב עד להזהבה.
מגישים את הגלידה בכלים אישיים ומעל שערות קדאיף חמות.
הערות
המתכון באדיבות השף ניר צוק, מסעדת ''קורדיליה''
''שערות'' קדאיף ניתן לקנות במאפיות מתמחות, בחנויות תבלינים ושווקים
המתכון להכנת 700 מ''ל גלידה
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
המתכון באדיבות
|
מסעדת קורדליה
סמטת הזכוכית 1, פינת יפת 30, יפו
הצג טלפון
03-5184668
|