טארט אגסים
- מתאים ל: 12 מנות
- זמן הכנה: כשעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
טארט חגיגי וטעים, מתאים כקינוח לארוחה קיצית ומושלם לאוהבי מרציפן.
מרכיבים
- חומרים לבצק:
- 110 גרם קמח
- 2 חלמונים
- כפית תמצית וניל משובחת
- 50 גרם חמאה
- 100 גרם סוכר
- לקרם שקדים:
- 100 גרם שקדים מולבנים (רוכשים בשקית בכל סופרמרקט)
- 75 גרם חמאה
- 100 גרם סוכר
- ביצה וחלבון ביצה (משאריות החלמונים של הבצק)
- לציפוי הפרי:
- 750 גרם אגסים מקולפים, מנוקים מגרעינים וחצויים לרבעים
אופן ההכנה
1. במעבד מזון מערבבים את החמאה עם הסוכר ומוסיפים את יתרת חומרי הבצק, החלמונים, תמצית הוניל והקמח. מעבדים עד קבלת כדור בצק. בעזרת האצבעות משטחים את הבצק על תחתית משומנת במעט חמאה של תבנית בקוטר 24 ס''מ. מכניסים את התבנית עם הבצק למקרר לכשעה לצינון ואז דוקרים קלות עם מזלג ליצירת חורים ואופים בתנור שחומם מראש ל-180-290 מעלות כ-15 דקות או עד שהבצק מתחיל להזהיב.
2. במעבד מזון מרסקים את השקדים ומוסיפים את החמאה והסוכר. מוסיפים את החלבון והביצה. שוטחים את התערובת על הבצק החצי אפוי.
3. על קרם השקדים מסדרים את האגסים. אופים כחצי שעה עד שהקרם זהוב וגולש על חלק מהפרי. מצננים, ומגישים בטמפרטורת החדר.
הערות
אפשר להחליף את האגסים בכל פירות העונה העסיסיים, כמו אפרסקים, נקטרינות או שזיפים. כשמשתמשים בהם, לא מקלפים את הפרי אלא מסדרים את רבעי הפרי על העוגה כך שקליפתם כלפי מטה, לכיוון הקרם.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר