מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

טארט אגסים

טארט אגסים

תיאור המתכון

טארט חגיגי וטעים, מתאים כקינוח לארוחה קיצית ומושלם לאוהבי מרציפן.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. במעבד מזון מערבבים את החמאה עם הסוכר ומוסיפים את יתרת חומרי הבצק, החלמונים, תמצית הוניל והקמח. מעבדים עד קבלת כדור בצק. בעזרת האצבעות משטחים את הבצק על תחתית משומנת במעט חמאה של תבנית בקוטר 24 ס''מ. מכניסים את התבנית עם הבצק למקרר לכשעה לצינון ואז דוקרים קלות עם מזלג ליצירת חורים ואופים בתנור שחומם מראש ל-180-290 מעלות כ-15 דקות או עד שהבצק מתחיל להזהיב.
2. במעבד מזון מרסקים את השקדים ומוסיפים את החמאה והסוכר. מוסיפים את החלבון והביצה. שוטחים את התערובת על הבצק החצי אפוי.
3. על קרם השקדים מסדרים את האגסים. אופים כחצי שעה עד שהקרם זהוב וגולש על חלק מהפרי. מצננים, ומגישים בטמפרטורת החדר.

הערות

אפשר להחליף את האגסים בכל פירות העונה העסיסיים, כמו אפרסקים, נקטרינות או שזיפים. כשמשתמשים בהם, לא מקלפים את הפרי אלא מסדרים את רבעי הפרי על העוגה כך שקליפתם כלפי מטה, לכיוון הקרם.