מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

קובה ברוטב חמוץ

קובה ברוטב חמוץ

תיאור המתכון

אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לקובה ברוטב חמוץ ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. לשים את החומרים לבצק נעים לעבודה, אם הבצק מעט יבש, ניתן להוסיף מעט מים.
2. יוצרים כדורים בקוטר של כ – 5 ס''מ .
3. מערבבים את חומרי המילוי לעיסה אחידה.
4. יוצרים בכדורי הבצק עם האצבע כיס. ממלאים בעיסת הבשר וסוגרים בעדינות, ניתן להיעזר במעט מים בכדי לסגור את הכדור היטב, ומניחים על מגש רטוב.
להכנת המרק :
5. פורסים את הבצל וחותכים את הדלורית. מטגנים את הבצל בסיר גדול עם ½ כוס שמן, וכאשר הוא מטוגן חותכים את הדלורית לקוביות ומוסיפים לסיר.
6. מוסיפים לסיר את המים, רסק העגבניות, הלימון, ומתבלים לפי הטעם. ( ניתן להוסיף כך מרק עוף )
7. מרתיחים את המרק עד לרתיחה ומניחים בעדינות את הקובה בתוך המרק, כך שהם מכוסים.
8. מביאים לרתיחה, ומנמיכים לאש קטנה ומבשלים עוד ¾ שעה
9. ניתן להגיש עם אורז לבן

תגובות

  1. קובה חמוץ rinat (25/12/2003 18:55:00)
    מדוע לא מצויין בבצק כמה מים להוסיף?
  2. תשובה לרינת מנהל (11/01/2004 13:10:00)
    תודה על ההערה.
    הוספת המים לבצק נועדה להרטיב אותו מעט, במידה והוא ייבש, מדובר במס' טיפות, עד שיהיה לך נוח לעבוד עם הבצק.