טארט שזיפים כפרי
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לטארט שזיפים כפרי ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- לבצק
- 3 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1/2 כוס סוכר
- 1 ביצה
- 200 גר חמאה רכה
- 2 כפות שמנת חמוצה
- למלית
- 1 ק''ג שזיפים מגולענים וחתוכים לרבעים או לשישיות
- 4 – 5 כפות סוכר
- 5 כפות פירורי עוגיות / לחם
- להברשה
- 1 ביצה טרופה
- 2 כפות סוכר
- תבנית קפיצית בקוטר 26 ס''מ משומנת
אופן ההכנה
שמים במעבד מזון את כל רכיבי הבצק, מעבדים לבצק אחיד, מחלקים את הבצק לשני שליש ושליש, עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומקררים שעתיים.
מערבבים בקערה את השזיפים עם הסוכר ופירורי העוגיות, מרדדים את שני שליש הבצק בין שני דפי אפייה לעלה בקוטר 28 ס''מ, מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות. שוטחים מעל את המלית.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות), מרדדים את הבצק הנותר לעלה בקוטר 26 ס''מ, מכסים את המלית ומהדקים את השוליים של שני העלים, מחוררים את הבצק במספר מקומות.
מורחים את הבצק בביצה טרופה, זורים מעל את הסוכר, אופים כ-40 דקות עד שהבצק מזהיב.
מגישים בטמפרטורת החדר.
הערות
המתכון באדיבות ''אן – אומנות במטבח'' – סדנאות בישול ואביזרי אפייה
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
קישורים:אן אמנות המטבח