מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני עוגות > טארט גבינה, שוקולד קליפות הדרים ומרציפן

טארט גבינה, שוקולד קליפות הדרים ומרציפן

טארט גבינה, שוקולד קליפות הדרים ומרציפן

תיאור המתכון

מתכון לשבועות

מרכיבים

אופן ההכנה

1. טורפים (במטרפה או במיקסר) את הריקוטה עם אבקת סוכר, ווניל וקינמון, עד שמתקבלת תערובת תפוחה וחלקה. מוסיפים את השוקולד ואת קליפות ההדרים ההדרים ומערבבים.

2. מרפדים תבנית אפייה מתפרקת (24 ס''מ) בשכבה אחת של טורט. מרטיבים בליקר או במרסלה ומשטחים מחצית מתערובת הריקוטה. מחליקים. מניחים שכבת טורט שנייה, מרטיבים. משטחים את שארית הריקוטה, ומניחים על שכבת הטורט השלישית. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר במשך מספר שעות.

3. מוציאים את העוגה מהמקרר ומשחררים אותה מהדפנות.

4. מפזרים בנדיבות אבקת סוכר על משטח עבודה ועל מערוך ומרדדים את המרציפן לעלה דק עד כמה שאפשר. בעזרת הדפנות של תבנית האפייה קורצים עיגול בקוטר העוגה.

5. מעבירים בזהירות את עיגול המרציפן ומניחים על פני העוגה. מרדדים שוב את המרציפן וחותכים סרט שרוחבו כגבוה העוגה. מדביקים את המרציפן לשולי העוגה, מעטרים בקליפות הדרים מסוכרות.

הערות

גיוונים:
אפשר להשתמש בבסיס טורט המועשר באגוזים או שקדים טחונים. אפשר להכין את העוגה בתבנית מרובעת או בתבנית בומב, בצורת חצי כדור.
במתכונים מסויימים מעטרים במרציפן רק את שולי העוגה, ועל פניה יוצקים זיגוג סוכר.


המתכון השתתף בתחרות מתכוני שבועות של 2eat ו-4chef