טארט גבינה, שוקולד קליפות הדרים ומרציפן
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון לשבועות
מרכיבים
- למלית:
- 700 גרם גבינת ריקוטה
- 220 גרם אבקת סוכר
- מעט תמצית וניל משובחת
- קורט קינמון טחון
- 1/2 כוס שוקולד מריר, קצוץ גס
- 1/2 כוס קליפות הדרים מסוכרות, קצוצות גס
- 1 עוגת טורט בקוטר 24 ס''מ, פרוסה לשלוש שכבות, בעובי ס''מ וחצי כל אחת
- ליקר גראן מרנייה או יין מרסלה - להרטבת העוגה
- לציפוי:
- 300 גרם מרציפן (רצוי בצבע ירוק)
- לקישוט:
- קליפות הדרים מסוכרות
אופן ההכנה
1. טורפים (במטרפה או במיקסר) את הריקוטה עם אבקת סוכר, ווניל וקינמון, עד שמתקבלת תערובת תפוחה וחלקה. מוסיפים את השוקולד ואת קליפות ההדרים ההדרים ומערבבים.
2. מרפדים תבנית אפייה מתפרקת (24 ס''מ) בשכבה אחת של טורט. מרטיבים בליקר או במרסלה ומשטחים מחצית מתערובת הריקוטה. מחליקים. מניחים שכבת טורט שנייה, מרטיבים. משטחים את שארית הריקוטה, ומניחים על שכבת הטורט השלישית. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר במשך מספר שעות.
3. מוציאים את העוגה מהמקרר ומשחררים אותה מהדפנות.
4. מפזרים בנדיבות אבקת סוכר על משטח עבודה ועל מערוך ומרדדים את המרציפן לעלה דק עד כמה שאפשר. בעזרת הדפנות של תבנית האפייה קורצים עיגול בקוטר העוגה.
5. מעבירים בזהירות את עיגול המרציפן ומניחים על פני העוגה. מרדדים שוב את המרציפן וחותכים סרט שרוחבו כגבוה העוגה. מדביקים את המרציפן לשולי העוגה, מעטרים בקליפות הדרים מסוכרות.
הערות
גיוונים:
אפשר להשתמש בבסיס טורט המועשר באגוזים או שקדים טחונים. אפשר להכין את העוגה בתבנית מרובעת או בתבנית בומב, בצורת חצי כדור.
במתכונים מסויימים מעטרים במרציפן רק את שולי העוגה, ועל פניה יוצקים זיגוג סוכר.
המתכון השתתף בתחרות מתכוני שבועות של 2eat ו-4chef