סופלה בטטות ופיטריות במילוי גבינת עזים בקרם פלפלים
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון לשבועות
מרכיבים
- לתערובת הפטריות:
- 200 גרם פטריות שמפניון
- 100 גרם פטריות פורטבלו
- 3שיני שום טרי
- 2 ענפי טימין
- קורט מלח, קורט פלפל 4 עונות
- 3 כפות סויה ימאסה/קיקומן
- 3 כפות שמן זית
- לתערובת הבטטות:
- 2 בטטות קלופות
- 1 כף פרמז'ן
- 1/2 כוס חלב קוקוס
- 4 ביצים שלמות
- 1 כף סילאן
- למלית:
- 3 כפות ממרח גבינת עזים
- 3 ביצים
- 250 מ''ל שמנת מתוקה
- לרוטב קרם פלפלים:
- 2 פלפלים אדומים
- 1 כוס חלב קוקוס
- קורט מלח,קורט פלפל 4 עונות
אופן ההכנה
+ לערבב יחדיו את כל מרכיבי תערובת הפטריות, להניח בתבנית ולאפות בתנור שחומם מראש
ל-200 מעלות כ-10 דקות. להוציא ולסנן מנוזלים.
+ לבשל את הבטטות עד לריכוך. לשים בקערת מעבד מזון את הבטטות יחד עם שאר מרכיבי התערובת ולרסק עד לקבלת מחית חלקה.
+ לשים בקערת מעבד מזון את מרכיבי המלית ולערבל.
+ לחמם תנור ל-170 מעלות. לשמן את כוסות האלומיניום בחמאה,לצקת מן המחית של הפטריות,להוסיף עיגול של גבינת עזים ולצקת מן המחית בטטה.
+ למלא תבנית אפייה במים עד חצי הגובה של כוסות האלומיניום ולהניח את הכוסות במים (באן מרי). לאפות כ-25 דקות.
+ כאשר הסופלה מוכן, לתת לו לנוח כ-5 דקות בטמפרטורת החדר ולהפוך את הסופלה בעדינות. + מכינים את רוטב הפלפלים: מרסקים את הפלפלים במעבד מזון, מסננים ומשתמשים רק בנוזלים. בתוך סיר לצמצם את המיצים של הפלפלים, מוסיפים את יתר המרכיבים ומצמצמים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
+ ניתן לחמם את הסופלה במיקרו דקה אחת בלבד.
הערות
המתכון השתתף בתחרות מתכוני שבועות של 2eat ו-4chef