עוף בשום ופטריות
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה: עד שעתיים
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לעוף בשום ופטריות ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 1 – ½ 1 ק"ג עוף חתוך
- 1 קופסת פטריות שמפניון חתוכות
- 1/3 כוס קמח
- 3 כפות שמן זית
- 6 שיני שום קלופות
- 1/3 כוס חומץ בלסמי
- כוס מרק עוף צח
- עלה דפנה גדול
- 1/2 כפית טימין
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
1. מערבבים את הקמח, המלח והפלפל היטב ומקמחים את העוף מכל צדדיו. ( מנערים את שאריות הקמח )
2. מחממים שמן בסיר בחום בינוני, ומטגנים את חתיכות העוף עד להשחמה בצד אחד.
3. מוסיפים את השום והפטריות, הופכים את העוף וממשיכים לבשל עד שהפטריות מבושלות והעוף השחים בצדו השני.
4. מוסיפים לסיר את הטימין, מעט שמן, חומץ בלסמי, מרק העוף ועלי הדפנה.
5. מכסים את הסיר וממשיכים להרתיח על אש קטנה ל – 20-30 דקות נוספות.