פשטידת שלושת הגבינות
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתכון לשבועות
מרכיבים
- 1 וחצי מכלים של שמנת מתוקה
- חצי כוס גבינת טל העמק (אמנטל) מגוררת
- חצי כוס גבינת עזים מסוג סנט מור חתוכה לקוביות של 1 ס''מ
- חצי כוס גבינת רוקפור חתוכה לקוביות של 1 ס''מ
אופן ההכנה
1. טורפים בקערה את הביצים והשמנת. מתבלים במלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט מגורר.
2. מחלקים את הבלילה באופן שווה לשלוש קעריות. מערבבים לכל קערה את אחת משלוש הגבינות, ומשהים בצד.
3. מחממים תנור ל 220 מעלות צלזיוס. מרדדים את הבצק לעלה שירפד תבנית קיש בגודל של 23-20 ס''מ. מהדקים את הבצק לשולי התבנית ומורידים בצק מיותר. מחוררים את הבצק במזלג כדי למנוע ממנו לתפוח בזמן האפייה.
4. יוצקים בזהירות לתבנית את שלושת סוגי תערובת הגבינה בשלושה אזורים שונים. אופים 40-30 דקות עד שהפשטידה זהובה. מגישים מיד
הערות
המתכון השתתף בתחרות מתכוני שבועות של 2eat ו-4chef
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר