פשטידת תרד וגבינה בולגרית
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתכון לשבועות
מרכיבים
- גביע גבינה בולגרית (גד או פיראוס לפי הטעם, גד מעט יותר מלוחה)
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות ומשמנים תבנית אפיה.
מחממים בנפרד את החמאה על אש בינונית ומטגנים את הבצל והשום עד שהבצל נעשה שקוף, בערך 7 דקות.
מוסיפים את התרד, מערבבים ומטגנים 3 דקות נוספות, כדאי לבזוק אגוז מוסקט.
מוסיפים כף קמח ומבליעים בתערובת.
מסירים מהאש.
בינתיים מערבבים את הביצים, השמנת, הגבינות והתבלינים, ומצרפים אליהם את תערובת התרד שהתקררה מעט.
פותחים את הבצק העלים המרודד, משטחים עליו שליש עד רבע מן התערובת, מגלגלים לרולדה ושמים בתבנית.
יוצרים שלוש עד ארבע רולדות ומברישים את הרולדות בחלמון, בוזקים שומשום ואופים עד שמזהיבות הרולדות (בערך 35 דקות).
הערות
המתכון השתתף בתחרות מתכוני שבועות של 2eat ו-4chef
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר