מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > תוספות > שונות > מוסקה חלבית

מוסקה חלבית

מוסקה חלבית

תיאור המתכון

מתכון לשבועות

מרכיבים

אופן ההכנה

מפזרים מלח על פרוסות החצילים ומניחים כשעה להוצאת המרירות, שוטפים את הפרוסות ומיבשים היטב במגבת.
מטגנים קלות את פרוסות החציל, סופגים את השמן ומרפדים באופן מושלם תחתית תבנית חסינת אש בגודל 45X30 ס''מ בערך.
מניחים עליהם חצי מפרוסות העגבניה ופרוסות הבצל.
מערבבים את הגבינה, הקמח, אבקת מרק הפטריות, התבלינים ו-2 ביצים, יוצקים על פרוסות הירקות שבתבנית ומסדרים שוב את המחצית השניה של פרוסות העגבניות, החצילים והבצל.
מערבבים את רסק העגבניות עם 1/2 כוס מים מוסיפים את הביצה, המלח, פלפל שחור וכפית סוכר ויוצקים על החצילים בתבנית.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה כ-30 דקות.
לאחר שהמאפה מקבל גוון שחום מכבים את התנור ומפזרים מעל גבינה צהובה מגורדת ומשאירים בתנור הכבוי עד להמסת הגבינה.

הערות

המתכון השתתף בתחרות מתכוני שבועות של 2eat ו-4chef