גביניות
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון לשבועות
מרכיבים
- 80 גרם שמרים (בחורף 100 גרם שמרים)
- 2 חלמוני ביצה למריחה על הגביניות
- קליפה מגורדת של לימון אחד
אופן ההכנה
לערבב בכוס את השמרים עם כפית סוכר ושתי כפיות קמח עם קצת מים חמימים. לתת לזה לתפוח לגודל כפול. להכניס לתוך סיר את 3 גביעי הלבן עם ¼ חבילה מרגרינה ועם 4 כפות סוכר וכפית מלח . לחמם מעט שיהיה פושר. להכניס לתוך קערה את 1 ק''ג קמח עם השמרים שתפחו וכל שאר החומרים שחיממנו בסיר וללוש עד לקבלת בצק אחיד . לפזר קמח מלמעלה ולכסות במגבת. לתת לתפוח לשעה )עד שיתפח לגודל כפול). לחלק הבצק לשלוש חלקים שווים. לקחת כל חלק לרדד ולמרוח בשכבת מרגרינה ולקפל כמו שמקפלים בצק עלים . לחזור על הפעולה שלוש פעמים בהפרש של 20 דקות עם כל שלושת החלקים.
אופן הכנת המילוי :
עדיף לשפוך על הצימוקים מים חמים להשהות כ-5 דקות ולסנן את הנוזלים. הצימוקים יתנקו ויתפחו מעט. לערבב את כל החומרים בקערה.
לרדד כל חלק לצורה מלבנית ולחלק ל-12 רבועים. במרכז כל רבוע להניח כפית מלוי. להדק רק במרכז את ארבעת הקצוות לצורת מעטפה . לשים בתבנית משומנת היטב . למרוח את חלקו העליון של המעטפה בחלמון הביצה הטרופה . להכניס לתנור חם בחום גבוה . לאפות עד שיקבל גוון חום .
בגמר האפייה לקרר ולזרות באבקת סוכר.
ניתן לשמור בהקפאה ולחמם במיקרוגל.
הערות
המתכון השתתף בתחרות מתכוני שבועות של 2eat ו-4chef
תגובות
-
גביניות
נאוה ר
(01/09/2009 10:29:00)
האם קראתי נכון? 600 גרם מרגרינה ל-1 ק''ג קמח???? השתגעתם? צריך צינתור לאחר אכילת גביניות אלו. חוץ מזה, מי משתמש במרגרינה היום?
מקווה שטעיתי בקריאתי את המתכון.